Szegedi hírek

2023.01.01. 15:00

Vízre szálltak január elsején - Fotók

K. A. R.

Tavaszias időben hódoltak szenvedélyüknek a Tiszán. Fotó: Karnok Csaba

Mozgalmas volt 2023 első napja a Tiszán, a Szegedi Vitorlás Kikötőben ugyanis idén is Tisza-Partyt rendezett Kipper György, a Tiszavirág Sportegyesület elnöke. Sokan tartották fontosnak, hogy vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba, kishajóba, csónakba ülve elsőkként szálljanak vízre az új esztendőben.

A szervező lapunknak elmondta, minden évben ilyenkor megpróbálnak a szenvedélyüknek élni a vízi sportok szerelmesei, ehhez idén igen jó időjárást kaptak, azonban a levonuló árhullám miatt jelentős a folyó sodrása, ezért kicsit nehezebben boldogultak. Hozzátette, több éve hagyomány Szegeden, hogy ilyenkor Tisza-Partyt szerveznek, hiszem bíznak abban, hogy igaz a mondás, miszerint az újév első napján történtek jegyében telik majd az új esztendő. 

Természetesen a sport közben elégetett energiát ebben az évben is pótolták, ebédre újévi malacsült készült, valamint volt hurka és kolbász is. Bár az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen 16 fok volt vasárnap és verőfényes napsütés, a finom ebéd mellé így is forralt bort és forró teát kínáltak a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában