Szegedi hírek

2023.01.31. 13:21

Yoda mester fénykarddal védi a bicikliseket a Petőfi sugárúton

Éjjel világít is a fegyver, az oszlopra ragasztott bevonatról erre lehet következtetni. Ügyesen felhívja a figyelmet a bicikliútra telepített fémoszlopra.

Delmagyar.hu

Fotó: Farkas Judit

A rejtélyes zöld fémkarókkal, amiket a közelmúltban telepítettek a Petőfi Sándor sugárútra, lapunk is foglalkozott az egyik cégtulajdonos panasza nyomán, az esetről itt olvashatnak bővebben. A zöld oszlopokból került a kerékpárútra is, ami a karók tetején elhelyezett fényvisszaverő csíkoktól függetlenül azért meglepheti a bicikliseket: ezeket ugyanis nem az út mellé, hanem annak aszfaltjára szerelték fel, általunk ismeretlen okokból.

 

Yoda mester azonban segít vigyázni a kerékpárosok testi épségére - derült ki, amikor a sugárút Nagykörút utáni szakaszán jártunk. Az egyik fémkaró fénykarddá alakult, amit az idős, köztiszteletben álló jedi mester tart: a ráragasztott fényvisszaverő tapéta - a pontos szakkifejezést nem tudjuk - sokkal feltűnőbb lehet éjszaka, mint a többin lévő kis csíkok. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában