Szegedi hírek

2023.02.25. 20:00

Egész napos esőben búcsúztatták a telet - Galéria

Már hagyomány Szegeden, hogy februárban a Szent István térre hívják telet űzni a lakókat és a városba látogatókat.

K.A.R.

Mintegy száz kézműves hozta el portékáját a Szent István térre. Fotó: Török János

Idén azonban ez igen csapadékosra sikeredett, hiába tűnt úgy szombat reggel, hogy tavaszias időben, ragyogó napsütésben zajlik majd két napon át a zenés mulatság, a játék és a kézműves vásár.

A mintegy száz kézművesnek alaposan betakargatva, fólia alatt kellett árusítsa termékét, ami persze így is kelendő volt. A szegedieket ugyanis nem riasztotta vissza a zord idő, esernyővel a kézben vagy esőkabátba burkolózva válogattak például az ízletes sajtoktól és borokból, az illatos szappanokból és a csodaszép táskákból.

A vásár hangulatát emelte közben szombaton a Szegedi Tudományegyetem rézfúvós hallgatóinak előadása, a Kövér Béla Bábszínház farsangi műsora és a Botos Busócsoport produkciója. Eközben a gyerekek boszorkányokat vadásztak az árusok standjainál, a legügyesebbek nyereményben részesültek.

A rendezvény első napja a már megszokott módon zenés télbúcsúztató felvonulással zárult, amelyen jelen voltak a mohácsi busók is, a sort pedig nem más, mint a búval, bánattal teleírt cetlikkel megtűzdelt kiszebáb vezette.

Vasárnap folytatódik a vásár, ahol a gyerekeket fánkevő versennyel várják, majd a bevitt kalóriát seprűtáncon égethetik el, a legügyesebb játékos ajándékban is részesül. Színpadra lép közben Peter&Pan és a Mérföldes Zenekar is. Persze egy jó farsangról a bohóc sem hiányozhat, éppen ezért Pasenkó bohóc is ott lesz a téren és interaktív műsort ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában