Tablóképek készültek

2023.02.24. 11:30

Kilencven diákot fotózott le Bódy Lászlóné Judit - galéria

A Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat végzős osztálya csütörtökön készíttette el a tablóképét.

A. T. J.

Ha kell, öltözni is segít a fényképész, de borotválást nem vállal. Bódy Lászlóné Judit a 11.b osztályos Mészáros Norbertnek segít begombolni ingének legfelső gombját. Fotó: Karnok Csaba

– Az egyik iskolában az anyuka reklamált, hogy szőrös a gyerek a tablóképen. Kérte, hogy retusáljam már. Mondom neki, hogy borotválást nem vállalok csak fotózást

 – mesélte Bódy Lászlóné Szarvas Judit fényképész, miközben begombolta a 11.b osztályos Mészáros Norbert ingének legfelső gombját. 

– Azt se tudom, hány diák van. Mondták, hogy jöjjek és jöttem

 – tette hozzá. 

A Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat végzős osztálya csütörtökön készíttette el a tablóképét. Izgalmas nap volt ez, mert a ballagásra rendelt öltönyök is aznap érkeztek. A tablókat az iskola folyosóján, épületeiben helyezik majd el és bekerülnek az ötévente megjelenő iskolai évkönyvbe is. A Bedő legrégebbi tablója az igazgatói iroda bejárata fölött található és 1939-ben készült. A mai modern tablók már kevésbé visszafogottak. Idén például az egyik osztály tablóján traktor is szerepel majd. A 11.b osztályosok divatos kék öltönyben álltak sorban az egyik tanterem előtt, ahol a fényképész várta őket. A szegedi fényképész mester 1977-ben kezdte, a Bedőbe évtizedek óta jár fotózni. A tablófotózáshoz rögtönzött műtermet rendezett be. Volt főfény, derítőfény, háttérfény és még hajfény is, ami a fiatalok hajának adott csillogást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában