Szegedi hírek

2023.02.12. 14:00

Moszkvics is volt 156 ezerért - Fotók

A mostani vasárnapi dorozsmai kirakodóvásáron is volt minden. Sokak nagy álmát, bontatlan 60 perces magnókazettát is lehetett venni, annak pedig, akinek pedig egy kicsivel több pénze volt, kihagyhatatlan ajánlat lehetett egy lábbal hajthatós Moszkvics. Öreg autó ugyan, ez látszott is rajta, de legalább nem fogyaszt sokat.

Suki Zoltán

Lehet, hogy a nem túl jó idő miatt, de most a megszokottnál kicsivel kevesebben voltak a vasárnap megrendezett dorozsmai kirakodóvásáron, a korábbi nagybani piacon. Nyolc óra után nem sokkal értünk oda, és ahogyan a vásárokon szokás egy lángossal kezdtünk. Választék most is volt bőven, több bódéból is árulták, arról nem is beszélve, hogy mindenfélét, töltötteket is. A fokhagymával azért óvatosan bántunk, mert – bár bizonyára elűzi a vámpírokat –, utána még misére kellett mennünk, úgyhogy nem kentünk rá túl sokat. A szokásokhoz híven egyébként most is sok árus volt, és kis túlzással az atomrakéta-alkatrészen át a kakasos nyalókán keresztül egészen a mosószerig mindent lehetett kapni.

De nem kétséges, hogy a legjobb vásár egy bontatlan magnókazetta volt, amit mi vettünk meg. Megmondom őszintén, hogy még sosem alkudtam semmire, de most megpróbáltam. Az AGFA LNX 60 perces, kifogástalan állapotban lévő hanghordozót 1500 forintra tartotta az árus, de végül ideadta egy ezresért, amivel már reggel fél kilencre igen jó napot szerzett nekem. Még éppen csak megkötöttük az üzletet, amikor Gémes Sándor fotós kollégám közeledett izgatottan, hogy menjek, mert olyat, amit most mutatni fog, már régen nem láttam. És igaza is lett! Egy idős férfi sok más mellett egy eléggé leharcolt állapotban lévő, lábbal hajtható Moszkvics gyerekjátékot árult, ami valamikor jóval a rendszerváltás előtt minden jobb módú család gyerekének volt. Ezek aztán eltűntek, így lehet az, hogy az optimista eladó 156 ezer forintért vált volna meg tőle, de lehet, hogy 150 ezerért is ideadta volna. Autóvásárlással persze nem foglalkoztunk. Érdekes volt azonban látni, hogy nem is a ruhák, meg a cipők vonzották a legtöbb vásárlót, hanem a régiségek, amiknek azért megkérték az árát. Úgyhogy vásározni továbbra is jó dolog. Ugyanitt bontatlan VHS videókazetta kerestetik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában