Szegedi hírek

2023.04.10. 20:00

Csokoládét értek a lúdtojások a vadasparkban - Fotók

Idén is megrendezték a hagyományos tojásvadászatot a Szegedi Vadasparkban vasárnap és hétfőn. Hétfőn a jó időnek köszönhetően kígyóztak a sorok a bejárat előtt, volt, aki Tiszasasról érkezett a tojások miatt.

Munkatársunktól

Siker! Húsvéti tojásvadászatra érkezett a Szegedi Vadasparkba Tiszasasról a majdnem nyolcéves Kátai József. Fotó: Karnok Csaba

Az előző három nap tragédia volt az időjárás miatt, most hogy napsütés van, kint áll az épület előtt a sor vége

 – mondta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója, akivel a hátsó bejárat közelében futottunk össze. Fél tizenegy volt, épp a park egyik legnépszerűbb állatai, a borjúfókák tréningeztek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén megtartották legnépszerűbb rendezvényüket, a húsvéti tojásvadászatot. Ennek olyan nagy a sikere, hogy húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is megtartották, hogy a lehető legtöbb érdeklődőnek tudjanak egy kellemes szórakozást biztosítani.

Érdeklődőből  pedig volt bőven, a gyerekek és szüleik sorban álltak a tojásbeváltóhely előtt. A játék lényege, hogy aki figyelmesen sétál a parkban, megtalálja az út mentén, növényzet között, látogatói ösvényeken rejtőző libatojásokat. Mindegyikre vadasparki állatokhoz kapcsolódó kérdéseket írtak fel, melyek megválaszolásában az állatismertető táblák segítenek. A helyes válaszokért jutalom jár, amelyet két helyszínen, a Természetvédelmi Oktatóközpontnál és az elefántmedencénél található gyűjtőpontokon kaphatnak meg. Összesen száznégy kérdéssel készültek a szervezők, de tojásból ennél jóval több volt elrejtve a park területén. Információink szerint közel 900 tojást lehetett felkutatni, persze ezek folyamatosan pörögtek, hiszen újra és újra kihelyezték őket. A szervezők a fair play nevében azt kérték, ne tucatjával gyűjtsék össze a tojásokat, hanem mindenki csak egyet, hiszen elegendő tojással és ajándékkal készültek, így jutott mindenkinek.

A hét és fél, majdnem nyolcéves Kátai József édesapjával kereste a tojásokat, összesen három gyűlt nekik össze. A család Tiszasasról érkezett, csak a vadaspark miatt látogattak el Szegedre húsvéthétfőn. Miután József válaszolt a kérdésekre, köztük arra, hogy meddig él az oroszlán, vehetett egy Szerencsi Állat ABC-s csokoládét. A helyes válasz egyébként tizenöt év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában