Király Anna munkáját díjazták - szerelemmel imádja a kutyákat, macskákat

2023.04.03. 11:00

Mórahalmi az év állatgyógyászati asszisztense

A mórahalmi MóraMancs Állatorvosi Rendelő munkatársa, Király-Al-Nashef Sawsan Anna kapta meg az Év Állatgyógyászati Asszisztense díjat. Anna korábban vendéglátásban dolgozott, így mint mondta, elég erős váltás volt amikor adminisztrátori állásra jelentkezett az állatorvosi rendelőbe.

Arany T. János

A mórahalmi MóraMancs Állatorvosi Rendelő munkatársa, Király-Al-Nashef Sawsan Anna kapta meg az Év Állatgyógyászati Asszisztense díjat. Fotó: Török János

– Egy nap szembejött velem a hirdetés, a MóraMancs Állatorvosi Rendelő asszisztenst keres. Domán Gáborral, a főnökömmel akkor már ismertük egymást, a kedvenceinkkel hozzá jártunk. Életem legnagyobb karácsonyi ajándékát kaptam 2012-ben. Jött egy karácsonyi üdvözlő email ezzel a szöveggel a végén: „Egy kis ajándék a fa alá: FEL VAGY VÉVE! – mesélt a kezdetekről az ásotthalmi Király-Al-Nashef Sawsan Anna, aki a közelmúltban vehette át az Év Állatgyógyászati Asszisztense díjat.

– Egyszerűen imádom a munkám, a munkahelyem. A mai világban ezt sajnos nagyon kevesen tudják elmondani. A legnagyobb visszajelzés az, amikor a kutyus az autóból kiszállva húzza maga után a gazdit  – tette hozzá. 

Fotó: Török János 

Állatok előkelő helyen

Az Annát díjra jelölő praxisvezető, Domán Gábor mellett szépen lassan beletanult az asszisztensi szakmába. – Nálam az állatok mindig előkelő helyet foglaltak el. Számomra ez az álommunka, megtaláltam a helyem – mondta a díjazott. Anna kutyák és macskák között nőtt fel, mindig a szívén viselte sorsukat, gyerekként befogadta volna az összes állatot. Férjével és négy kedvecükkel – Fakó, Vezér és Bodza cicákkal és Sheldon kutyával – élnek egy ásotthalmi tanyán.

Hangyafikarcnyival macskásabb

– Kutyát, macskát szerelemmel imádom, de egy hangyafikarcnyival macskásabbank mondom magam mint kutyásnak – tette hozzá. Segít a műtéteknél, vizsgálatoknál, különböző beavatkozásoknál. Egyszóval mindenben részt vesz, ami a rendelőben történik. – Rengeteget köszönhetek a főnökömnek Gábornak és feleségének Anikónak. Sokat tanultam tőlük, mindig türelmesek voltak velem és az évek alatt már a mozdulataikból tudom, hogy műtéteknél vagy éppen a vizsgálatoknál melyik eszközre van szükségük – mondta.

Egyszerű eset. A ház cicáját, Nyafit az ingatlannal örökölte a MóraMancs Állatorvosi Rendelő. Anna és a praxisvezető Domán Gábor felesége, Anikó a macska kötőhártya-gyulladását szemcseppel kezeli. Fotó: Török János

A gazdik először őt keresik

Domán Gábor hozzátette, Anna a legvadócabb cicát is megszelídíti és a legfélénkebb kutyát is képes megnyugtatni. Az állatokkal végtelenül türelmes és kellően határozott. A gazdik sokszor őt keresik első körben gondjaikkal, mert tudják, hogy munkaidőn kívül is segítőkész. Ha kell, hétvégén is beugrik a chipleolvasóért, ha kóbor állathoz riasztják.

Argentin dogokat támogat

Arra kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki az év állatgyógyászati asszisztense legyen, azt válaszolta, hogy elsősorban a főnökei jelölése. A Murmuczok Kft. által hirdetett megmérettetésen első körben közönségszavatokat kellett gyűjteni, majd öten jutottak tovább a szakmai zsűri elé, akik nyolc szempont alapján hozták meg a döntést. A díjjal pedig az jár, hogy Anna bekerült a szakmai zsűribe, melynek tagjai eldöntik, ki lesz a következő év nyertese. A Szász Károly iparművész által készített elismerés – átlátszó antik belvárosi színház üvegből csiszolt díj, kék kör alakú Rózsák tere templomának üvegével – mellé járó pénzjutalom egy részét a számára legkedvesebb állatmenhelynek, a Segíts, hogy élhessünk Állatvédő Alapítvány – Dogó-Mentésnek ajánlotta fel. 

Elismerés és megbecsültség

A Murmuczok Kft. az állatgyógyászati asszisztensi szakma megbecsülésére, a kisállatgyógyászati szakasszisztens hivatás elismerésére 2018-ban alapította a díjat, melyet mindig a következő év tavaszán a Magyar Kisállatgyógyász Állatorvosok Egyesülete konferenciáján ünnepélyes keretek között ad át. A díjat a Magyarország területén állategészségügyi szolgáltató helyen dolgozó asszisztensek részére adományozzák. A díj azzal a céllal jött létre, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó asszisztenseket, ezzel is emelve ezt a szakmát választók megbecsültségét hazánkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában