Szegedi hírek

2023.04.22. 15:00

Rigómentés a Föld Napján - Fotók

Megint kitett magáért a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, ahol szombaton tartották a Föld Napját. Kiváló idő volt, éppen ezért sokan látogattak ki az parkba, ráadásul sikerült megmenteni egy feketerigó életét is.

Suki Zoltán

Jó volt az idő, sokan voltak a Füvészkertben. Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje szombaton tartotta a Föld Napjához kapcsolódó családi napját. Az már megszokott, hogy ilyenkor sokan látogatnak ki a parkba, de most, hogy megvolt az első igazi jó idős hétvégi nap, a szokásosnál is többen lehettek. Természetesen nagyobbrészt családok érkeztek, volt aki egyenesen Kecskemétről autózott Szegedig.

A parkolással volt egy kis gond, gyakorlatilag alig találtunk helyet, de egyébként minden kiváló, gyönyörű a Füvészkert

 – mondta Kohajda Krisztina, aki a férjével és két gyermekével utazott a szegedi Füvészkertig.

A családokat egyébként most is egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívták, és nem csak a Füvészkert munkatársai. Kitelepült az egyetem Interaktív Természetismereti Tudástára, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló, de még a városi környezetgazdálkodási cég is.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban. A gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak, de kipróbálhatják az Öko szabaduló parkot is. Vagyis kicsik és nagyok játékosan tanulhatták meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké.

A nap hőse viszont minden bizonnyal Gőz Szilvia volt. Ő egyébként egy mikroszkópokkal teli standnál várta az érdeklődőket, de puzzle-t is lehetett nála kirakni.

Ő mesélte el, hogy reggel, amikor ment dolgozni, a vasútállomásnál a villamossíneken észrevett egy feketerigót, és látta, hogy a madár nincs túl jó állapotban. Ezért kocsiba tette, és kiautózott vele a Füvészkertig. Addigra azonban a rigó már virgoncabb lett, és végül is magától repült el, de előtte egy fán pihent egy kicsit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában