Helyi életstílus

2023.05.08. 20:30

Meglepetés bulival várták az Európa-bajnokokat Szentesen - Fotók

Vastaps, torta, mini-tűzijáték és könnyek – érzelmekben és ünneplésben nem volt hiány a Szilver Táncsport Egyesület székházában, ahol a friss Európa-bajnok Rónyai Zoltán – Busa Dóra párost köszöntötték. Az ünneplésen elhangzott, a táncpár példaképpé vált, és irányt mutatnak a következő generációnak.

Majzik Attila

Óriási ünnepléssel fogadták a bajnokokat. Fotó: Majzik Attila

Számítottak rá, hogy elérhető cél a bajnoki cím, de őket is meglepte, amikor végül nyertek. Rónyai Zoltán és Busa Dóra Albániában, Tiranában érték el eddigi pályafutásuk csúcsát a Standard táncok Kűr Európa-bajnokságán. Győzelmük azért is különleges, mert Magyarországnak versenytánc standard kűr kategóriában még sohasem volt Európa-bajnoka. 

Fotó: Szilver TSE

Nem a semmiből jött

A Standard Kűr Európa-bajnokságon táncukkal Bonnie és Clyde történetét vitték parkettre. Az elődöntőből Rónyai Zoltán és Busa Dóra a második legmagasabb pontszámmal jutott be a döntőbe, így joggal bízhattak abban, hogy legalább a dobogóra felállhatnak a döntő után. A kilenc párost felvonultató mezőnyben végül a második helyezett olasz párosnál mintegy három tizeddel több pontot szerezve magabiztosan szerezték meg az Európa-bajnoki címet.

A magyar kettős tavaly is bizonyította már, hogy a legjobbak között vannak. Az Európa-bajnokságon 5-ik, a világbajnokságon pedig 6-ik helyet értek el, most pedig a legjobbak lettek a kontinensen. 

Fotó: Szilver TSE

Másodszor hullottak a könnyek

– Életemben kétszer sírtam: először, amikor László Csaba a partnerével döntőbe jutott a világbajnokságon, és ez az Európa-bajnoki győzelem volt, amikor másodszor. Hihetetlen érzés, hogy nekik szólt a magyar himnusz a dobogó tetején – beszélt érzéseiről Szatmári-Nagy Szilvia.

A Szilver TSE vezetője hozzátette, hosszú évek óta jó az utánpótlásuk, ez a cím pedig a fiataloknak is egy nagyon jó üzenet.

– Példaképpé váltak és irányt mutatnak a következő generációnak – emelte ki az egyesület vezetője.

A köszöntő ünnepségen a táncosokat egy kisebbfajta tömeg fogadta a Szilver-házban, a gyerekek mellett Szabó Zoltán, Szentes polgármestere és Cseri Gábor csongrádi alpolgármester is köszöntötte a bajnokokat.

Van még tovább

A páros sikere mögött komoly csapatmunka van, a táncosok László Csaba, Dalotti Tibor, Túri Sándor és Asis Khadjeh-Nouri segítségét emelték ki. Mint elmondták, egyelőre még nagyon friss számukra is az élmény, de nagyon jól esett nekik a köszöntés és a feléjük áradó szeretet.

– Nagyon meghatódtam, hogy itt van mindenki és velünk örülnek. A versenyen az eredményhirdetést is végigsírtam. Mindig erről álmodtam, hogy sikerüljön elérni ezt a célt. Még mindig a hatása alatt vagyok, hogy nekünk szólt a himnusz. Reméljük, lesz még benne részünk – nyilatkozta Busa Dóra.

Partnere, Rónyai Zoltán hozzátette, ismerték a mezőnyt, tudták az erősségeiket, a gyengeségeiket, így elérhetőnek tartották a bajnoki címet, de még csak most kezdik feldolgozni az élményt, hogy tényleg ők nyertek.

– Nagyszerű érzés volt átélni azt a pillanatot, amikor a másik párost szólították a második helyért, és tudatosult bennünk, hogy mi győztünk – fogalmazott a táncos.

Rónyai Zoltán megemlítette, a siker kulcsa egy nehéz emelés volt, de a technikájukon is sokat javítottak.

A páros bízik abban, hogy hamarosan kiírják a kűr világbajnokságot, ahol szintén szeretnének szép eredményt elérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában