Szegedi hírek

2023.06.26. 13:15

Elkezdődött a Szegedi Nyári Akadémia – Fotók

Több mint százan jelentkeztek idén a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának Nyári Akadémiájára, amely hétfőn kezdődött. A június 30-áig tartó programsorozat alatt az oktató művészek ingyenes hangversenyeivel, előadásaival, valamint a résztvevők fellépéseivel is várják a közönséget.

Suki Zoltán

Több mint százan jelentkeztek a kurzusra. Fotó: Karnok Csaba

Már tavaly is több mint százan regisztráltak, és ezt a számot idén is tartani tudtuk, sőt meg is haladtuk 

– mondta a Szegedi Nyári Akadémia megnyitóján a Szent Rókus-templomban a szervező SZTE Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. Nátyi Róbert hozzátette, hogy a rendezvény már hagyományos, hiszen ez már a XVIII. mesterkurzus, amelyet tartanak. A dékán azt is elmondta, hogy – mivel a kar épületét jelenleg felújítják – idén nem a saját helyükön lesznek a rendezvények, de bízik abban, hogy 2024-ben már a korábbi épületben tarthatják meg a programsorozatot.

A programot 2005 óta egyre magasabb résztvevői létszámmal rendezik meg. Idén öt országból érkeztek növendékek, hogy gyarapítsák majd komolyzenei tudásukat a kar művész oktatóinak segítségével. A június 30-áig tartó programsorozat alatt az oktató művészek ingyenes hangversenyeivel, előadásaival, valamint a résztvevők fellépéseivel is várják a nagyközönséget. Az első előadáson a kar oktatói a Szent-Györgyi Albert Agórában adnak hangversenyt, kedden 10-kor ifjúsági hangszerbemutató lesz ugyanott. Szintén kedden délután fél öttől Szecsődi Ferenc hegedűművész ad koncertet, csütörtökön este a fuvolista hallgatók lépnek fel a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség Bokor utcai épületében, pénteken este pedig a városháza udvarán lesz gálahangverseny. A koncertek ingyenesen látogathatók.


 

KÉPALÁ: Több mint százan jelentkeztek a kurzusra. Fotó: Karnok Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában