delmagyar.hu podcast

2023.08.11. 16:40

Délmagyar Podcast: bárki megtanulhatja a legegészségesebb étel készítését

Kiss Anna

A sushi szeretet, alkotás, örömszerzés és egészség – ezt vallja Klement Anita, a Gourmet Garden tulajdonosa, vagyis Szeged első sushi éttermének ügyvezetője. Hamarosan egy vasárnapi workshopon bárki elsajátíthatja a Fő fasor 16. szám alatt működő vendéglátóhelyen a sushi készítésének alapjait, lépéseit. Ennek kapcsán készítettünk podcastot a séffel, aki elmondta, a sushit ma a legegészségesebb ételként tartják számon a világon.

– Az ősi Kínából származik, ott találkozott először a nyers hal és a rizs, ugyanis rájöttek, hogyha a halat rizzsel és sóval lepréselik, akkor tovább fogyasztható. Később ez átkerült Japánba, ahol már a rizst is elfogyasztották, Kínában még nem volt az étkezés része akkor. Így jött létre a sushi legelső alternatívája, a nigiri, vagyis a rizsgombóc. Ezt követően egyre több variációja vált ismertté Japánban a sushinak, ami az olcsó piaci árusítóhelyekről az elegáns éttermekbe költözött, majd elterjedt az egész világon – avatott be a részletekbe.

Klement Anita közölte, annak, hogy a legegészségesebb ételnek számít, az egyik oka az, hogy a nori lapok, melyek a rizs körül láthatóak, a szervezetünk 12 legfontosabb alkotóeleméből 10-et tartalmaznak.

– Három alaptípusa van a sushinak. Egyik a nigiri, vagyis a kézzel formázott rizsgombóc, mely az én személyes kedvencem, a másik a maki, mely a legismertebb forma, valamint a harmadik típus a roll sushi, amit kifordított tekercsként is szoktak emlegetni. Mindhárom készítési módja megtanulható lesz szeptember 17-én 16 órakor a workshopon – részletezte.

Ennél persze jóval többet elárult podcastunkban az apró, de igen laktató ételről Klement Anita. A séffel készült beszélgetésünket a delmagyar.hu oldalon tudják meghallgatni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában