Szegedi hírek

2023.08.24. 07:59

Forró bulik ígérkeznek idén a Coca-Cola SZIN-en – Galéria

A fázósak is jól érezhetik magukat az idei Coca-Cola SZIN-en: késő éjszaka is még forróhangulatban és időjárásban lehet bulizni a Partfürdőn. Az első napra sokan voltak kíváncsiak, a hét közepén is hömpölygött a tömeg a rendezvényen.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Igazi forró hangulatban kezdődött meg Szeged nyárzáró fesztiválja, a Coca-Cola SZIN. Már a délelőtti sajtóbejáráson, 10 órakor azon versenyeztek a kollégák, kiről folyik jobban a víz és sejthető volt: idén nem lesz panasz az időjárásra. Legalábbis nem úgy. Merthogy a fesztiválszervezők inkább a hőségre szavaznak, mint az esőre. Jó hír, hogy csapadék nem várható, a kánikula azonban kitart. Kardigánt, kiskabátot tehát semmiképpen nem érdemes magunkkal cipelni, mert az első éjszakán még éjfél környékén is 25 fok körül járt a hőmérséklet. Mármint hivatalosan. Ez a tömegben sokkal többnek érződik.

Visszatérve az első napra: láthatóan sokan várták a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatot, mert szerda este ugyan a legtöbbek számára még hátra volt két munkanap, ez sem tántorította el őket, attól hogy éjszakába nyúlóan bulizzanak a Partfürdőn. Elnézve a közönséget megállapítottuk, hogy nevével ellentétben ez nem csak a fiatalok bulija, azok is kitartanak mellette, akik néhány évtizeddel ezelőtt képviselték ezt a korosztályt, így szépen lassan átváltozott olyan fesztivállá, mely az ifjúság mellett az ő szüleiket is megszólítja. 

Magyarország második legnagyobb fesztiválszínpadán - melynél grandiózusabbat csak a Szigetre építettek - az első napon a 4S Street nyitotta a bulifolyamot.  Őket követte a VALMAR, majd a Quimby. Mi ekkor érkeztünk meg a Partfürdőre és megállapítottuk, hogy a Most múlik pontosan és az Ajjajjaj előadóinak kissé nagy volt a nagyszínpad: az előtte lévő teret még úgy sem tudták megtölteni, hogy a placc közepére a névadó főszponzor felépített egy hatalmas tornyot, jelentős helyet foglalva el a területből. A fél órával később a terület átellenes pontján kezdő Follow the Flow rajongótábora ugyanakkor annyira kitöltötte a rendelkezésre álló teret, hogy bár még a kukákon is ültek, még így is lehetetlenné vált a közlekedés azon a részen.

A nap külföldi sztárvendége Alok volt. A brazil DJ, aki óramű pontossággal elkezdte műsorát 22.30-kor, már az első szettjével berúgta az ajtót, mire rögtön szinte teljesen meg is telt a nagyszínpad előtti terület. A fény-és pirotechnikával gazdagon kísért koncertje méltó kezdés volt a fesztivál első napjára.

Csütörtökön jön a  nagyszínpadra, Kies, ByeAlex és a Slepp, a Halott pénz és Lukas Graham, de itt lesz még többek között a Magna Cum Laude, a Carson Coma,  Bruno x Spacc, Lmen Prala és a Parno Graszt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában