Szegedi hírek

2023.08.23. 18:10

Drogfüggőségéről beszél Szabó Győző a SZIN-en

Szabó Győzővel is beszélgethetnek szombaton a SZIN fesztiválozói a drogfüggőségről. A színész a Szeged Első Lions Club pódiumára érkezik, ahol három napon keresztül a függőségek lesznek a főszerepben.

Timár Kriszta

A Toxikoma című film főszereplője és ihletője is itt lesz a SZIN-en, hogy a függőségekről beszélgessenek a fesztiválozókkal. Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Különleges programmal várja a Coca Cola SZIN közönségét a fesztivál ideje alatt a Szeged Első Lions Club és a Bűnmegelőzési Központ. A Felfüggesztve – Nyújtsd a kezed pódium célja, hogy a függőségekről tudjanak kötetlen módon beszélgetni a fiatalokkal.

A kecskeméti Digital Lions Club kezdett el kiemelten foglalkozni a digitális függőséggel, melyet immár a világszövetség is fel kíván venni a célkitűzései közé. Innen indult az alapötlet, a szegedi Lions azonban szélesebb körben, a függőségeket komplexen akarta felkarolni. Erre akartunk egy önálló rendezvényt létrehozni, a Szegedi Ifjúsági Napok pedig tökéletes helyszínnek bizonyult

 – beszélt a kezdeményezésről Bella Zsolt ötletgazda, a klub korábbi elnöke.

A pódium csütörtökön, pénteken és szombaton 13.30 és 15 óra között várja az érdeklődőket a rendezvény hátsó bejáratánál. Mindhárom napon állatvédelmi témával kezdenek, segítő és terápiás állatok is lesznek a helyszínen. Csütörtökön 14 órától a kapcsolatokról és a szakításról beszél gyermekvédelmi szakember, pszichológus és bűnmegelőzési szakember. Ugyanebben az időpontban pénteken a döntésekről és következményeiről, szombaton pedig az internet veszélyeiről lesz szó. Ezt követően minden nap élő könyvtárat tartanak: a fesztiválozók személyesen beszélgethetnek speciális élethelyzetben lévőkkel., akik között van mozgássérült és gyógyult szenvedélybeteg is. 

A témákat a program végén csütörtökön és pénteken Sebők Maja színész, Gyuriska János színész, Farkas Andrea színész, Orbán Béla előadóművész Beugró előadása dolgozza majd fel. Szombaton pedig a Toxikoma című film lesz a fő téma, mely miatt eljön a Partfürdőre Szabó Győző színész, Molnár Áron, a film főszereplője és Illés Gabriella producer. Szabó Győző aznap  az élő könyvtár „kikölcsönözhető" személyei között is ott lesz, vagyis vele is lehet beszélgetni a drogfüggőségről, melyen átesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában