A szegedi gimnazista szépség élete eddigi legnagyobb nemzetközi fellépésére készül

2023.09.24. 14:00

Kuala Lumpur várja Sümeghy Laurát

A szegedi szépség, Sümeghy Laura nem sokkal a 18. születésnapja után részt vehet a malajziai Kuala Lumpurban rendezendő Miss World Noble Queen Universe nemzetközi versenyen. A tavalyi év Miss Hungary versenyének másodikját elsősorban a színészet érdekli, de az eddig a szépségével elért eredmények is fontosak lehetnek abban, hogy akár mindkét szakmában sikeres legyen.

Mádi József

A szépségipar és a színészkedés is egyaránt vonzza.

Ismerkedik már a verseny helyszínével, Kuala Lumpurral?

Magáról a városról nem igazán tudok még semmit, mert elég friss az információ, a lehetőség, a felkérés, hogy Magyarországot képviseljem Malajziában, így a szervezéssel, az utazással kapcsolatban nagyon sűrű napjaim vannak. Sokat készülök mind mentálisan, mind fizikálisan, hogy méltón képviselhessem az országot.

NAGY KIHÍVÁS

Ez lesz az eddigi legnagyobb kihívása?

Határozottan állíthatom, hogy igen. A világ minden tájáról érkeznek ide lányok, hogy összemérjék a tudásukat, a szépségüket. Hogy mennyien leszünk? Ez még egyelőre nem ismert.

A lovaglás heti elfoglaltság a fiatal szépség számára.

A VERSENY

A Miss World Noble Queen Universe elnevezésű versenyt az év végén Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban a Berjaya Times Square Hotelben rendezik. Ez lesz a 6. ilyen esemény. Sümeghy Laura a Miss kategóriában indul, itt 18 és 29 év közötti hölgyek szerepelnek majd. A szépségverseny témája idén a szépség és a béke.

Hogyan lehet egy ilyen versenyre tökéletesen felkészülni?

Például igyekszem odafigyelni az egészséges életmódra. Úgy gondolom, mindent lehet enni, de csak mértékkel. Nem jó, ha a szervezettől elvonjuk a napi szükséges anyagokat. Nem ezzel az eseménnyel kelek és fekszem még, ám a hétköznapokon is alapból tudatos ember vagyok, így minél jobban belelátok majd a verseny körülményeibe, annál inkább felkészülhetek arra, mi várhat rám.

Élete legnagyobb kihívására készül Laura.

Honnan indult, mióta tart az az út, amelyben a malajziai állomás fontos lépcsőfok lehet?

Elsősorban színésznő szeretnék lenni, ez az álmom már egészen pici korom óta. Úgy gondoltam, hogy egy szépségverseny, mint a tavalyi Miss Hungary, hozzásegíthet ahhoz, hogy elérjem ezt a vágyam, hogy bekerüljek a szakmába és megismerjem az embereket, a közösséget. Tudatosan próbálom felépíteni ezt a fajta karrieremet.

MÁSODIK HELY

Mi volt az eddigi csúcs fellépés, amelyre azt mondta: ez igen, ez az, amit csinálni szeretnék?

Tavaly második lettem a Miss Hungary versenyen, ennek köszönhetően nyáron eljuthattam Olaszországba az egy hetes modelltanfolyamra. Ott kiválasztottak a szeptemberben rendezendő magyarországi döntőre, amely jó bemelegítés lesz a malajziai eseményre. És rendkívül lényeges állomás a 2022-es hazai nemzeti szavalóverseny: az első fordulóban beküldtünk egy videót, amelyen versenyt mondtam, itt továbbjutottam, majd a második fordulóban versklipet kellett készíteni. Ez egy kisfilm volt, amely alatt mondtam el a verset. Itt a kreativitás is fontos volt. Innen a döntőbe kerültem, amelynek a budapesti Nemzeti Színház adott otthont. Ez volt az a verseny, amely meghatározta az érzéseimet: ismert művészek, rendezők előtt állhattam és verselhettem, nagyon nagy élmény volt. Sosem gondoltam volna, hogy aranyminősítést, netán különdíjat kapok, de rájöttem, hogy helyem van ebben a szakmában, és jó az út, amelyen járok.

Ekkor indult el a szépséggel kapcsolatos mellékszál?

Nem, a Miss Hungary versenyre hamarabb jelentkeztem, minthogy részt vettem volna a versszavaló döntőn. Szerencsére mindkettő jól alakult.

El tudná magát képzelni a közeljövőben a szépségiparban és a színészkedésben együtt?

Teljes mértékben. A kettő nagyon szépen kiegészíti egymást, és lehetne csinálni egyszerre.

Sümeghy Laura nem jár bulikba, a barátaival töltött közös időt értékeli nagyra.

ÉRETTSÉGIZIK

A színészetben hol tart jelenleg?

Végzős diák leszek a Ságvári gimnáziumban humán szakon, majd szeretnék felvételt nyerni a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemre. Vannak már most is lehetőségeim kisebb filmszerepekre, de még csak a beszélgetés szintjéig jutottunk el.

ANYAI FÉLTÉS

Kislányként hasonló voltam, mint Laura: megvolt bennem mindaz, ami benne megvan, viszont mögöttem nem állt senki. Éppen ezért nem erre a pályára kerültem, abban az érában ugyanis más volt az életfelfogás, és én másfajta anyukát kaptam az élettől, akinek mindezek mellett hálás vagyok. Éppen ezért megfogadtam, ha lesznek gyermekeim, és valamiben tehetségesek lesznek, segítem őket, ahol tudom. Na, de azért erre nem gondoltam… Az élet elém tartott egy görbe tükröt. Laurát nem tartom vissza semmitől, tényleg céltudatos lány, akinek a helyén van az esze. Nagyon szerény, szenved egy kis önbizalomhiánytól is, de sokat beszélünk erről, és motiválom, hogy nyíljon meg, mert rengeteg érték van benne. Nem gondoltam, hogy a szépségiparon keresztül nyílhat meg előtte az út a színészethez, de olyan világot élünk, amelyben a pénz és a kiskapuk számítanak. Ő most ezeket nyitogatja. Kitört, és utólag azt mondom, teljesen igaza volt. Nehéz döntés volt a verseny elvállalása, főleg anyagilag. Ha nem így állnánk, ahogy állunk, akkor ez egy jó lehetőség: világot lát, olyan emberek közé kerülhet, akik segíthetnek neki mindenfelé a világban. Természetes, hogy féltem, de megvan bennünk az önzőség is, hiszen önmagunkat is féltem: vajon hova viszi el az élet? Egy 18 éves lánynál ezt el kellene engedni, de nehezen megy. Leküzdöm mindezt, kutatom az ismerősöket, a lehetőségeket, és rábízom magam az életre, amelynek az eddigi kereke mindig úgy forgott, hogy jutott a segítségből bőven. Őszintén, tisztán – így kell hozzáállni, és bízom a sorsban, a méltó jutalomban, amelyet a gyerekeim kapnak meg

 – nyilatkozta lánya sorsáról az édesanya, Sümeghy Barbara.

Tanulás, színészet, szépségipar. Ezeken kívül mi az, ami még érdekel egy majdnem 18 éves lányt?

 Nagyon sok minden… Tizenkét éve lovagolok, a versenyszintet azonban idén abbahagytam a néptánccal együtt a továbbtanulás és a jövőm miatt. Hobbiszinten megmaradt azért ez az időtöltés. Az iskolai átlagom jónak mondható, az ötösök mellett csak két négyesem volt, de érdekel a nyelvtanulás, a nyáron tettem le például a középfokú angol vizsgát, vagy akár a jogosítvány megszerzése is.

 Mennyire fér bele az idejébe mindaz, ami a saját korosztályát érdekli, például a szórakozás, a buli, az éjszakai élet? Mennyire van jelen az életében?

Jelen van, de sokkal inkább a jövőmre fókuszálok, és építgetem a karrieremet. Buliba nem járok, talán csak évente egy-két alkalommal, a barátaimmal viszonylag sokat találkozom, szeretek velük kikapcsolódni, társasjátékozni. Olyan barátaim vannak, akik hasonló értékrendet képviselnek, így minden összejövetel arról szól, hogy beszélgetünk, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, azt, hogy mi történik a világban.

Tudatos a karrier építésében, ennyire tudatos az életben is?

Igen. Szeretem a kiszámíthatóságot, éppen ezért megtervezem a napjaimat, de nyilván vannak olyan alkalmak, amikor spontán alkalmazkodnom kell az eseményekhez. Annak a híve vagyok, hogy legyen minden előre megbeszélve, lerendezve, és akkor tudom, mihez tarthatom magam.

KOMOLY IGÉNYEK

A Kuala Lumpur-i versenyen elég szigorúak a fellépési feltételek, szabályzatok – egy egész A4-es oldal sűrűn teleírva. És nem is a mennyiség, hanem a minőség az, amely feladja a leckét az előteremtéshez, ráadásul az esemény előtt már Malajziában kell lenni a folyamatos fotózások miatt. A repülőjegy és a szállás alap, erre jönnek az egyéb, főleg öltözködési igények.

A család így olyan szakemberek segítségét próbálták kutatni, akik rálátnak a divat világára.

Ennek eredményeként a ruha egy részét a szegedi menyasszonyi ruhaszalon vezetője, Váradi Eszter (Estrella Bridal) biztosítja. Azt a nagyestélyit, amely a nemzetre, a magyarságra utal, teljes mértékben ő varrja meg, illetve egy másik nagyestélyit is, valamint a kötelező koktélruháknál a három nemzeti színből a pirosat biztosítja a fellépéshez. Ezen kívül Prágai András (Prágai Látszerészet) kontaktlencsével és dioptriás napszemüveggel segíti Sümeghy Laura fotózását.

Mindez persze csak a versenyre vonatkozik, ezen kívül kell még egy 2 perces produkció, amely néptánc lesz: kalocsai mintával ellátott ruhában, üveggel a fején táncol majd a szegedi szépség És mivel Laura lovagol, így a csömöri lovardájában Sasvári Sándor színművész segítségét is igénybe vették a bemutatkozó film elkészítésében.

És akkor a fehérnemű: ezen keresztül is meg kell testesíteni majd valamit a színpadon. A családnak elég nehéz dolga van, valamint a fürdőruhák is fontosak lesznek – csak egy színben, és töménytelen mennyiségben, ahogy a cipők színe is meghatározott.

A versenyen a korhatár minimum 18 év, Sümeghy Laura októberben tölti be ezt az életkort, illetve a magasság minimum 165 centiméter, éppen ekkora a szegedi lány.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában