Ásotthalom

2023.10.13. 15:15

Különleges járművek Ásotthalmon

Arany T. János

A diákok csak nézegették, a potenciális vásárlók ki is próbálták a különleges munkagépeket péntek délelőtt az ásotthalmi erdészeti iskolában. Fotó: Török János

Különleges járművek mutatkoztak be pénteken délelőtt a szakmai napon az ásotthalmi erdészeti iskolában. Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója azt mondta, az ágazati alapoktatás keretében a tanulók munkaeszközökkel ismerkedtek. Közben az érdeklődők (nem a diákok, hanem a potenciális vásárlók) tesztvezetésen próbálhatták ki a munkagépeket.

Fotó: Török János

Három Corvus sorakozott fel. Az egyiken klasszikus ballonos kerekek helyett gumihevederek voltak, ez télen az utak síkosság-mentesítéséhez kiváló megoldás. De ennél még érdekesebb a csomagtartón lévő hordágy és az infúziónak beállított kis üveg Unicum.

Ez azért van itt, mert ha hirtelen földközelbe zuhannának az árak és valaki ettől rosszul lesz, azonnal tudunk neki segíteni

 – viccelődött a járműveket forgalmazó cég regionális értékesítési vezetője, Éberhardt Károly.

Fotó: Török János

Komolyra fordítva a szót, megtudtuk, hogy a gépekben egy elpusztíthatatlan ezer köbcentis, háromhengeres japán Yanmar dízelmotor dolgozik. Áruk 7,5 milliónál kezdődik és a határ szinte a csillagos ég. Ha az ügyfél krémest szállítana, beszerelik neki a polcokat és a hűtőt. Az egyik jármű platóján egy kutyaszállító-fémketrec, mellette egy szék állt. Ez vadászathoz lehet praktikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában