Hirdetés

2023.10.18. 11:20

Recepciós munkakör egészségügyi intézményekben? Ezek a lehetőségek Békéscsabán!

Recepciós munkakört számos intézményben adódhat lehetőség betölteni Békéscsabán. Ezek közé tartoznak az egészségügyi intézmények is, amelyek ugyancsak gyakran hirdetnek recepciós állásokat. Mutatjuk, hogy milyen feladatokkal is jár egy ilyen pozíció, valamint szót ejtünk a békéscsabai munkába állás lehetőségeiről is.

Delmagyar.hu

Forrás: Freepik / BekescsabaAllas.hu

A recepciós feladatai egészségügyi intézményben

A recepciós egy egészségügyi intézményben kulcsszerepet játszik a betegek és a klinikai személyzet közötti kapcsolattartásban. Alapvető feladata a betegfelvétel és a regisztráció, amelynek során fogadja az érkezőket, illetve kitölti a regisztrációs űrlapokat. A recepciós emellett az időpontokat is kezeli, azaz segít a konzultációs idők megszervezésében, és biztosítja, hogy a betegek időben megjelenjenek.

Rengeteg feladata szerveződik továbbá a kommunikáció köré: válaszol a telefonhívásokra, információkat nyújt a betegek számára, valamint szerepet vállal a klinikai személyzet közötti kapcsolattartásban is. Utóbbi alatt többek között az üzenetek továbbítását értjük, például az orvosok és az ápolók között.

Mindezen kívül pedig számos adminisztratív feladata is akadhat egy egészségügyi intézményben tevékenykedő recepciósnak. Kezelnie kell ugyanis a betegek adatait és dossziéit, a különböző nyilvántartásokat, továbbá az ezekhez a feladatokhoz kapcsolódó adatbevitelt is el kell végeznie. Ezenkívül pedig megannyi ad-hoc jellegű teendő is felmerülhet, amelyek jellemzően a személyzet munkájának támogatásával kapcsolatosak.

Elhelyezkedés recepciós munkakörben Békéscsabán 

A BekescsabaAllas.hu kínálatában elérhető egészségügyi intézményben recepciós állás, amit amit egy nemzetközi háttérrel rendelkező, egészségügyi kereskedelmi és szolgálató cég hirdetett. A hirdetés leírása szerint az ellátandó feladatok hasonlóak az előzőekben részletezettekhez, beleértve az általános asszisztenciát, a kommunikációs tevékenységeket, az adminisztratív feladatokat, valamint a támogatói szerepkört is.

A recepciós állások elvárásai

A BekescsabaAllas.hu felületét böngészve azt tapasztalhatjuk, hogy a recepciós állások jellemzően már akár középfokú végzettség birtokában is betölthetőek. Egészségügyi intézmény esetén természetesen az egészségügyhöz kapcsolódó végzettség megléte külön előnyt jelent a pályázatok elbírálása során. Ezenkívül rendszeres elvárás a felhasználói szintű számítógépes ismeret is, amit főként a munka adminisztrációs része indokol. Olykor az idegennyelv-tudás is követelmény lehet, bár ez inkább a szállodai recepciós állások esetében jellemző.

Mindemellett persze a személyes tulajdonságokra vonatkozó elvárások sem elhanyagolhatóak. Egy egészségügyi intézményben dolgozó recepciós esetében például elvárt a nagyfokú empátia és türelem, méghozzá a betegekkel való emberséges bánásmódból kifolyólag. Fontos továbbá a kiemelkedő kommunikációs készség is, amit az említett kapcsolattartói tevékenységek indokolnak. Végezetül pedig a kiváló szervezőképességről és időmenedzsmentről sem feledkezhetünk meg, hisz a recepciós rengeteg időpontot kezel, számos információért felel, valamint tevékenykedésével a kollégáinak munkáját is hivatott megkönnyíteni, hatékonyabbá tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában