Helyi életstílus

2024.02.13. 21:30

A kisteleki mosolyjárat

Imre Péter Géza

Ismét teljes a masiniszta felszerelése, újra van sapkája. Fotó: Imre Péter

Kisteleknek biztosan van egy pontja, ahol mindenki mosolyog. Magam is, ha gyalog megyek arra, vagy a buszból látom, elmosolyodom, jó érzés, melegség tölti el a szívem. A Hétszínvirág óvoda előtt található ez a hely, a gyerekek körében népszerű Thomasra, a gőzmozdonyra hajazó, kocsikkal is ellátott vonatnál, amely már legalább egy évtizede „parkol” az intézmény előtti járda mellett. A napszínes rovatban egyszer már megemlékeztünk róla, azóta sok minden történt a város egyik, főként olajoshordókból – emlékeim szerint a mozdony egészből, a kocsik félbevágottakból – készített érdekességével.

Alig egy éve az óvoda egyik pedagógiai asszisztense virágcserepekből mozdonyvezetőt „gyártott” a szerelvényhez, ami, akkor, 2023 áprilisában valódi vasutassapkát is kapott. Májusban valakinek annyira megtetszett, hogy az egyik görbe éjszakán meglovasította – ez a szó kicsit képzavaros, mert vasútról van szó, mentség, hogy az észak-amerikai indiánok anno vasparipának hívták –, de júniusban érkezett a segítség, egy MÁV-dolgozó felajánlásának köszönhetően újra előírásszerű viselet került a masiniszta fejére. Azóta nem késik a kisteleki mosolyjárat. Ami ugyan egy helyben áll, mégis messzire eljut az emlékekkel és a szívekben.
Képalá: Ismét teljes a masiniszta felszerelése, újra van sapkája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában