Ha kapott értesítést, jelentkezzen bankjánál

2019.10.29. 08:14

Csütörtökön lejár az adategyeztetés határideje

Lejár az adategyeztetés végső határideje csütörtökön, addig minden olyan banki, biztosítós, önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári tagnak egyeztetnie kell adatait a pénzintézetével, aki 2017 júniusa előtt nyitott számlát, és dokumentumait azóta nem másolták le.

K. A.

Mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a bankszövetség többször felhívta az ügyfelek figyelmét az adategyeztetés fontosságára. Szeptember elején még mintegy félmillió lakossági és csaknem 150 ezer vállalati ügyfél nem tett eleget a kötelezettségnek. Ez a lakossági számlák 5, a céges ügyfelek 10-15 százalékát jelentette akkor.

A lakossági ügyfelek közül azoknak kell megjelenniük a a pénzintézetekben, akik erről értesítést kaptak. A kötelező adat­egyeztetésre június 26. volt az első határidő, ezt hosszabbította meg az Országgyűlés október 31-éig. A pénzintézeteknek október 31-én zárolniuk kell a nem azonosított ügyfelek számláit addig, amíg az nem tesz eleget azonosítási kötelezettségének. A háromnapos ünnepen több mint kellemetlen lehet, ha koszorút vagy tankolást fizetne valaki a kártyájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában