A vezetőség még a legjobbakban bízik

2020.09.28. 13:52

Megszűnhet az Alföldvíz Zrt.?

Az Alföldvíz Zrt., 2020. szeptember 25-én, Békéscsabán soron kívüli közgyűlést tartott, melyen a cég tulajdonosai – Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok ás a magyar állam képviselői – vettek részt.

delmagyar.hu

Forrás: Unsplash

A közgyűlés többek között két fontos napirendi pontot tárgyalt. Az egyik a víziközmű-szolgáltató mérlegbeszámolójának elfogadása, a másik a társaság alaptőkéjének leszállítása volt. Az alaptőke leszállításának alapja és feltétele a mérlegbeszámoló elfogadása.

A közgyűlésen a tulajdonosok többsége a beszámoló elfogadásakor tartózkodott, vagyis a szavazás érvényes, de eredménytelen volt. A jelenlévő tulajdonosok kifejezték szándékukat arról, hogy további tárgyalásokat kívánnak folytatni az Alföldvíz Zrt. további működéséről.

A járványügyi helyzet miatt a beszámoló elfogadásának határideje május 31-ről szeptember 30-ra módosult, azonban ezt a Társaság erre irányuló hivatalbóli felhívásra a tűzött határidőn belül pótolhatja.

Az Alföldvíz Zrt. vezetősége bízik benne, hogy döntés születik a póthatáridő lejárata előtt és a tulajdonosok figyelembe veszik, hogy a cég a jelenlegi, felkészült szakembergárdájával értéket képvisel, mely értéket jelen állapotában kell megőrizni, így maradjon a jövőben is a magyar víziközmű-szektor meghatározó szereplője. Továbbá hangsúlyozza, hogy az ivóvízszolgáltatás, illetve a szennyvízelvezetés és tisztítás a legnagyobb biztonságban, zavartalanul zajlik, így a felhasználókat nem érinti hátrányosan a késedelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában