Torlódásra kell számítani

2020.10.15. 12:33

Megújul az M43-as autópálya Szeged és Nagylak között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában bruttó 488 millió forintból újul meg az M43-as autópálya M5-ös „Szeged Észak” csomópont és a Nagylak közötti, több mint 2 kilométeres szakasza mindkét pályaoldalt érintve.

delmagyar.hu

20200319 Maroslele M43 Az M43-as autópályán Marosleléig tart a kilépő határforgalom. A tumultust a kamionosok okozzák, mert nem egy-két sorban állnak, hanem háromban is, így akadályozzák a személyautók forgalmát. Képen: koronavírus-járvány illusztráció Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba / Archív fotó

A felújítás 2020. október 16-án kezdődik, és előreláthatóan 60 napot vesz igénybe. A belső és külső sávokban, illetve helyenként a leálló sávban új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, majd gondoskodik az új burkolati jelek felfestéséről is.

A kivitelezési munkák során oldalanként 1-1 forgalmi sávot zárnak le, sebességkorlátozás lesz érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat, előjelzéseket mindenképpen tartsák be. Időben soroljanak be a torlódások és a balesetek elkerülése érdekében. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában