Makó

2020.12.10. 20:45

Ha vége a felújításnak, élettel telik meg a makói Korona Szálló

Ismét munkások dolgoznak a makói Korona épületén – ezúttal a földszint bal szárnyán. Ha nagyjából fél év múlva befejeződik a felújítás, átalakítás, a belváros legpatinásabb épületének minden része élettel telik meg.

Szabó Imre

Odabentről fúrás, kalapálás hangja hallatszik ki, az épület előtt sittgyűjtő konténer áll, amelybe időről időre hozzák talicskán a törmeléket – a járókelők ennyit tapasztalhatnak ezekben a napokban a makói Korona földszinti részének felújításából. Mint Barna Gábor projekt- és marketingvezetőtől megtudtuk, az átalakítás egy 220 milliós pályázati projekt talán legfontosabb eleme.

A Korona a felújítás után újra Makó éke lesz. Fotó: Szabó Imre

Ennek köszönhetően az épületben turisztikai fogadótér alakul, ahol az interaktív információszerzésen túl kényelmi és turisztikai szolgáltatások is elérhetőek lesznek. Itt mutatják be Makó turiszikai-várostörténeti filmjét, mely Makovecz Imre organikus építészetének szellemi hátterét világítja meg és ezen a helyen alakítanak ki egy szalont, ahol Rilke-versek ihlette 13 egyházi témájú kép lesz megtekinthető, miközben a verseket is meg lehet hallgatni. Ugyanitt helyezik el a belvárosi makói Makovecz-épületeket ábrázoló maketteket, és ide fog költözni az InfoPont a Csipkesorról.

A Koronát érintő felújítás 160,4 millióba fog kerülni. A kivitelező az a Maros Projekt Kft., amelyik az emeleti részt is felújította.

Az itteni munkával ígéretük szerint 5 hónap múlva végeznek.

Azt is megtudtuk, hogy az Igazgyöngyök útja nevet viselő projekt részeként külső munkákra is sor kerül. Megújul a Szent István király plébániatemplom mellett lévő park, a Szent István térnél lesz egy növénylabirintus, amely Makovecz Imre munkásságát fogja bemutatni,a Búza utcánál pedig játszótér épül. Ezen kívül épül egy ivókút a Csipkesoron, valamint információs táblákat raknak ki 11 helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában