Aktuális

2021.01.23. 12:18

Akár díjmentes is lehet, ha tévesen veszünk e-matricát

A járványidőszakban nem csupán az autópálya-matricák online vásárlása futott fel, ezzel együtt a tipikus felhasználói tévesztések száma is nőtt.

delmagyar.hu

Segítséget kapnak a tévesztők.

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Kuklis István

A figyelmetlen, ugyanakkor jóhiszemű au­­tósok számára jelenthet se­­gítséget az e-Autópálya Matrica portálon vásárolt sztrádamatricák esetében az üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adat­feldolgozási Kft. A társaság a Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetében átvállalja a tévesztés – helytelen díjkategória, rendszámelírás, téves felségjel – korrigálásáért befizetendő ügyintézési díjat.

Segítséget kapnak a tévesztők.
Fotó: Kuklis István / Délmagyarország

Téves kategóriával vásárolt matricánál a jogosultság érvényességi időtartamán belül le­­hetőség van a kategóriát a megfelelő díjkülönbözet megfizetése, visszaigénylése mellett a helyesre módosítani. Legfeljebb 3 karakter eltérésig a téves rendszám miatt kapott pótdíjfizetési felszólítás kézhezvételét követő 60 napon belül lehetséges a helyes rendszám rögzíté­­se. Ha pedig országot tévesztettünk, ugyanennyi időnk van a helyes felségjel rögzítésére.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatónál a korrekciók ügyintézési díja egységesen 1470 fo­­rint. A vásárló tehát maga rendezi az összeget, amit a Bio­robotok Kft. utólag megtérít a díj megfizetését igazoló bizonylat alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában