A tanulás a legjobb lehetőség fejlődésre

2021.02.13. 16:23

Esélyt kaptak egy jobb és boldogabb életre – Nagyon sikeresek a felnőttképzések

Újabb harminc felnőtt szerzett OKJ-s végzettséget Bakson.

Koós Kata

Büszkén vették át bizonyítványaikat a családellátó, valamint a személy- és vagyonőr képzést elvégző felnőttek a faluházban. Fotó: Török János

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló, Folytassuk a jö­vőért együtt! című projektben 18 fő családellátó, 12 fő pedig személy- és vagyonőr képzés után tett sikeres vizsgát, bizonyítványaikat pénteken vették át a baksi faluházban.

Büszkén vették át bizonyítványaikat a családellátó, valamint a személy- és vagyonőr képzést elvégző felnőttek a faluházban.
Fotó: Török János

A képzések megvalósításá­ban az önkormányzat és a SZITI Egyesület mellett konzorciumi partnerként részt vett a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF), amelynek munkatársai tavaly öt OKJ-képzést indítottak el a településen a projekten belül, amelyek során 93 felnőtt tanulhatott szakmát.

A képzésekkel a TEF célja, hogy a résztvevőket felkészítse az elsődleges munkaerőpiacra, hogy motiváltak legyenek és rendelkezzenek a megfelelő tu­­dással. A most zárult képzéseken több házaspár is közösen vett részt. A Boldizsár testvérek és feleségeik kivétel nélkül kimagasló eredményű bizonyítványt vettek át Búza Zsolt polgármestertől. Boldizsár János Csaba és felesége, Erika egyaránt a személy- és vagyonőr képzést teljesítette Boldizsár Tiborral együtt, akinek felesége, Julianna azonban a családellátó képzést zárta szép eredménnyel.

– Bátyámék is, és a feleségemmel mi is együtt tanultunk, együtt dolgoztuk ki a tételeket.

A testvéremék öt, mi hat gyermek mellett. Többnyire éjszakánként. A jobb élet reményében jelentkeztünk mindannyian, hogy szakmánk lehessen, el tudjunk helyezkedni, és tudjunk érvényesülni a világban – fejtette ki Boldizsár Tibor, akinek felesége hozzátette: közös tanulásuk gyermekeik számára is jó motiváció volt.

– Azzal, hogy mi is visszaültünk az iskolapadba, és becsülettel, szép eredménnyel teljesítettük a képzést, jó példát mutattunk a gyerekeknek – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában