Kistelek

2021.02.18. 14:40

Próbaüzemben a szennyvíztisztító – Fotógaléria

December 1-jén kezdődött a 6 hónapos próbaüzeme – május 31-én zárul – annak a kétlépcsős, biológiai, biotechnológiai működésű, nagy kapacitású új ipariszennyvíz-tisztító telepnek Kisteleken, melyet a 2014-ben létesült lakossági mellett építettek.

I. P.

Zajlik a próbaüzeme az új ipariszennyvíz-tisztítónak. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A vállalkozói szerződést 2019-ben írták alá, a kivitelező a Probart Kft. lett, és a 450 millió forintos beruházás része volt még az 561 méteres gravitációs csatorna, átemelővel, mely értelemszerűen szivattyút is magában foglal. A projekt a Széchenyi 2020 programban valósult meg – tudtuk meg Bozsányi Ilona projektmenedzsertől.

A telep építésére azért volt szükség, mert a lakossági szennyvíz csak 5 százalékban tartalmazhat ipari „elemet”, melyet már a városi, illetve a szomszédos Kistelek és Térsége Ipari Park cégei kinőttek, pontosabban a helyi kábelgyár egyedül majdnem kitöltötte az említett százalékkeretet – közölte a szakember.

– Az ipari parkos projektek egymásra épültek: először az utat aszfaltoztuk, alakítottuk ki, majd következett a közművek, a villany, a gáz, a víz és a közvilágítás bekötése, folytatódott a cégek beköltözésével, a negyedik lépcső pedig az ipariszenny­víz-tisztító létrehozása volt

– sorolta Bozsányi Ilona. Még elmondta: azt tervezik, hogy a telep melletti területen zöldhulladék-lerakót hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában