Csaknem egymilliárdról indult – Frank Sándor szerint minden eladó, ha megfizetik

2021.08.11. 12:40

Eladó a szegedi csárda Győrben

Eladó Frank Sándor győri halászcsárdája. A mesterszakács azt mondja, nincs ebben semmi meglepő, náluk mindig minden eladó, ha megfizetik.

Arany T. János

20210301 Szeged Éttermek, kocsmák őrlángon működnek, vagy bezártak. Képen: Fehér-tói halászcsárda Frank Sándor séf Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Forrás: Archív fotó

Fotó: Török János

Hatalmas áreséssel, 200 millió forinttal olcsóbban, 780 millió­ért eladó a Nyugat-Dunántúl egyik legjobbnak tartott halászcsárdája, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács Győr sétálóutcájában található Szegedi halászcsárdájára. Erről egy közleményben számolt be a megveszlak.hu ingatlankereskedés.

A csárda 2017 decemberében nyílt meg, amiről lapunkban is beszámoltunk. A séf akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy

eredetileg Bécsben szerettek volna üzletet nyitni, de az igen magas bérleti díjak miatt meggondolták magukat, és kihasználták a Győrben kínálkozó lehetőséget.

Az ingatlan az 1800-as évek végén épült és 1080 négyzetméteres, a bútorok tömör fából készültek, az ablakokat Tiffany-üveg díszíti. Az eladó ingatlan, ami csaknem egymilliárd forintról indult, akár 200 fő fogadására is alkalmas, tartozik hozzá egy 245 négyzetméteres kerthelyiség, az emeleten található kétszobás luxus lakosztály bármilyen rendezvényre alkalmas. Az ajánlat érdekessége, hogy Frank Sándor a sikeres adásvétel után havi 3 millió 500 ezer forintért akár vissza is bérelné az ingatlant.

Az épület és a benne működő halászcsárda tulajdonosával a Fehértói halászcsárdában beszélgettünk.

– Nálunk mindig minden eladó, ha megfizetik. Akár a Fehértói is megvehető – viccelődött a csárdagazda, aki ugyanakkor kellő komolysággal kijelentette, hogy ez nem azt jelenti, hogy ki akarnának vonulni Győrből. Anélkül, hogy üzleti titkokat sértene, Frank Sándor elárulta, hogy amikor megvásárolta az ingatlant, jó áron jutott hozzá, mert felszámolás alatt volt, így befektetésnek sem utolsó. Egy ilyen hirdetés pedig arra is jó, hogy feltérképezzék az érdeklődést.

Csárdatörténelem

Frank Sándor több évtizede üzemelteti Szeged és az ország két legismertebb halászcsárdáját, a Roosevelt téri és a Fehértói Halászcsárdákat Szegeden. 2009-ben nyitotta meg budapesti éttermét, a Belgrád rakparton, majd 2017-ben Győr belvárosában. A HelloVidék utazási portál szubjektív, saját gasztronómiai toplistáján a nyugat-dunántúli régióban a közelmúltban a győri Szegedi Halászcsárda vitte el az első helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában