Sze

2021.08.26. 15:11

Fontos dolgokról döntött a Városüzemeltetési bizottság

Hat napirendi pontot tárgyalt csütörökön a Szegedi Közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága.

S. Z.

Ebből az egyik a troliközlekedéssel kapcsolatos volt. Kiderült, hogy a trolihálózaton a Nagy Jenő utcai, a Csongrádi sugárúti és a Londoni körúti elektromos váltók lassan használhatatlanok lesznek, ezért ki kell azokat cserélni. Ez 10 millió forintba kerül, amit a bizottság jóváhagyott. A Szegedi Közlekedési Kft. szerint a váltókat több mint 15 éve építették be. Ez már elavult technológiának számít, így alkatrészt is nehéz találni hozzá, ezért is van szükség a cserére.

Döntöttek arról is, hogy pluszpénzt adnak a Szegedi Havas Boldogasszony Templom bejárója környékének a felújítására.

Fel kell újítani a Mátyás teret, a Szent Ferenc utcát a Szegedi Havas Boldogasszony Templom bejárójáig a Szent Ferenc utcai körforgalommal együtt. Erre korábban már adtak 44 millió forintot, ez azonban kevés lett. A legolcsóbb árajánlat ugyanis 44 millió 434 ezer 158 forint volt. A kettő közötti különbözetet hagyta most jóvá a Városüzemeltetési bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában