Szegedi hírek

2022.08.06. 18:10

Hatszázezer euró is jut a tudományra

Archív fotó: Frank Yvette

Nem véletlenül a Szegedi Tudományegyetem az egyik legjobb az országban, ha tudásról van szó, nem sajnálják a pénzt. Az oktatási intézmény nemrég írt ki pályázatot külföldi nyomtatott és elektronikus folyóiratok beszerzésére, a Klebelsberg-könyvtár részére. Ha megkötik, az adásvételi keretszerződés különböző külföldi nyomtatott és elektronikus folyóiratok szállítására szól majd 36 hónap időtartamra, összesen nettó 600 ezer euró értékben. A beszerzéseket pedig 2023 és 2025 között kell teljesíteni.

A beszerzésben szerepel a megrendelt nyomtatott és elektronikus külföldi kiadású folyóiratok és folyóiratcsomagok nyomtatott, nyomtatott és online, valamint csak online formátuma is.

Az előretervezett példányszám összesen 217 darab különböző külföldi folyóirat, melyből 53 darab csak nyomtatott, 14 darab nyomtatott és online, 54 darab pedig csak online kiadású. Ezeken kívül 6 darab számozott sorozat is a szerződés része.

A könyvállomány tervszerű fejlesztése 1945 után kezdődött, amelyhez nagy mértékben járult hozzá a tanszéki könyvtárak és a központi könyvtár között 1952-től kialakult szoros együttműködés. 1949 és 1952 között az államosított egyházi és főúri gyűjtemények anyagából az egyetem könyvtára is részesült. A szegedi szerzetesi könyvtárak anyaga vagy az Esterházy-család csaknem 5000 kötetes bibliotékája ekkor került a könyvtár birtokába. A hatvanas években megnőtt a külföldi könyv- és folyóirat-beszerzések aránya. A könyvtár honlapja szerint a 2018-as adatokból kiderül, hogy az olvasótermekben 400 ezer kötetet őriznek, és összesen csaknem 1 millió 700 ezer könyvről és folyóiratról gondoskodnak.

Címkék#SZTE#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában