Nagymágocson megmarad az automata, Székkutason is ígéretet kaptak rá

2022.12.05. 07:00

A Takarékbank több településen is leépíti a szolgáltatást

Nagymágocson MFB pontként marad meg a Takarékbank Zrt. fiókja, az ügyintézés megszűnik, az automatát továbbra is használhatja a lakosság. Székkutason megszűnik a fiók, az önkormányzat mindent megtesz, hogy az automatát se vigyék el.

Kovács Erika

A nagymágocsiak jövőre már nem tudnak helyben hitelt intézni, sem más banki szolgáltatást igénybe venni. Fotó: Kovács Erika

Nagymágocson az utóbbi időkben már csak heti egy napon volt nyitva a Takarékbank Zrt. fiókja. Bár az önkormányzat számos fórumon kérte a legalább heti három napot, nem sikerült elérni.

Most arról kaptak hírt, hogy a heti egy nap nyitvatartás ugyan megmarad, de csak mint MFB pont, a Takarékbank Zrt. által eddig kínált pénzügyi szolgáltatások január 1-jétől megszűnnek, nem lesz lehetőség hitelügyintézésre, személyes pénzfelvételre, utalások indítására – derült ki Szebellédi Endre polgármester tájékoztatásából. A bankautomata tovább üzemel, ígéretet kaptak az ATM folyamatos feltöltésére. A bezárást a Takarékbank Zrt. a koronavírus okozta személyes ügyintézés visszaszorulásával, az online bankolás elterjedésével, a magas rezsiköltségekkel és a munkaerőhiánnyal indokolta.

Székkutason december végén megszűnik a Takarékbank helyi fiókja. – Polgármesterként nincs ráhatásom egy gazdasági szektorban tevékenykedő cég döntéseire, ugyanakkor jeleztem, hogy a bankautomata fennmaradásához szükség esetén támogatást adunk. Ígéretet kaptam arra, hogy az ATM a fiók bezárása után is a székkutasiak rendelkezésére áll. Amennyiben szükséges, ha a régi helyén nem maradhat, a bankautomatának önkormányzatunk helyet is biztosít – írta Szél István, Székkutas polgármestere.

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában