Monitorozzák is a kárókatonákat

2022.12.11. 17:12

Kormoránokat gyérítettek a mártélyi holtágnál

Delmagyar.hu

Fotó: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Sikeres a nagy kárókatona gyérítése a megyei vizeken - adta hírül facebook posztjában a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége. A posztban arról tájékoztattak, hogy december 8.-án riasztás, illetve gyérítés történt a Mártélyi holtágon. A HECSMSZ és a Mártélyi Horgászegyesület hivatásos halőrei a mártélyi Návay Kornél Vadásztársaság hivatásos vadőrének segítségével eredményes riasztási tevékenységet végzett. 

A HECSMSZ a kormorán csapatok megjelenését folyamatosan monitorozza. Ahol szükséges - több mint 50 példány gyűlik össze -, ott a területileg illetékes vadászatra jogosult bevonásával riasztást, gyérítést végez. 

A kormorán egyetlen nap alatt akár másfél kilogramm halat elfogyaszt, válogatás nélkül az ős- és idegenhonos fajokat egyaránt - írtuk meg korábbi cikkünkben, ami arra adott magyarázatot, miért szükséges a kárókatonák riasztása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában