Csongrád-Csanád vármegye

2023.01.10. 16:40

Egy sor útszakasz újult meg tavaly a vármegyében

Az útszakaszok felújítására a Magyar Falu Programból jutott pénz, és a tervek szerint a munkákat idén is folytatják.

delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Tábori Szilvia

Több mint tíz, Csongrád-Csanád vármegyét is érintő útszakaszt újított fel tavaly a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A legrövidebb egy négyszáz méteres szakasz volt Üllés és Ruzsa között, a leghosszabb pedig egy több mint négy és fél kilométeres, azon az úton, mi Szarvast köti össze Szentessel – tájékoztatta lapunkat a Közút kommunikációs osztályvezetője. Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy a munkák egy részét külső kivitelezésben oldották meg, de dolgoztak az utakon a saját mérnökségeik munkatársai is.

Külső kivitelezésben, azaz egy vállalkozás megbízásával újult meg a Soltvadkertet Szegeddel összekötő út 2,4 kilométeren, a Makó-Rákos és Apátfalva közötti út 2,8 kilométeren és a már említett Szarvas és Szentes közötti út egy része.

A Magyar Közút munkatársai pedig összesen több mint 12 kilométernyi útszakaszt javítottak ki. A szakemberek dolgoztak a Szeged, Ruzsa és Öttömös közötti, a Pusztamérges és Ruzsa közötti, az Üllés és Ruzsa közötti, a Kiskunhalas és Szeged közötti, a Földeák és Maroslele közötti, valamit a Csongrád és Szeged közötti utakon.

Pécsi Norbert Sándor hozzátette, hogy az útszakaszoknak a felújítására a Magyar Falu Programból jutott pénz, és a tervek szerint a munkákat idén is folytatják.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában