Közvilágítás

2023.02.11. 13:00

Maroslele fénybe borulna

Nem lesz gondja a maroslelei önkormányzatnak idén a közvilágítással, mert 12 millió forintos központi támogatást kaptak a számla fizetéséhez – tájékoztatta lapunkat Drimba Tibor polgármester.

Szabó Imre

Maroslelén is fontos, hogy legyen jó közvilágítás. Illusztráció: Szabó Imre

Felidézte, a közvilágítás költségei a tavalyi rezsiválsággal a községben megtízszereződtek. Ám ez a 12 millió forint a megnövekedett költségeket is fedezi – hangsúlyozta.

A faluban egyébként 357 lámpatest világít esténként. Nemrégiben két újat is felszereltek, lakossági kérésre, a Kossuth utcában. Ide Ledlámpák kerültek, amelyek nagyobb fényt adnak, mint a hagyományos izzók. A hálózat azonban korszerűtlen. A leggyakoribb panaszok a Rózsa utcából érkeznek a községházára – igaz, ez annak is betudható, hogy itt a közelmúltban kigyulladt a trafóház. Az mindenesetre biztos, hogy időnként a fél utca sötétben marad. 

A polgármester azt mondta, az önkormányzat becslése szerint a teljes rendszer felújítása 55 millió forintba kerülne. A célszerű az lenne, ha a lámpatesteket is ki lehetne cserélni modernebbekre. Ennek részleteiről folyamatosan egyeztetnek az áramszolgáltatóval. 

– A felújítással a költségek legalább felét meg lehetne takarítani, sőt akár többet is – mondta Drimba. 

Ugyanakkor a falunak nincs pénze a beruházást egyben finanszírozni, ezért azon gondolkoznak, hogy ezt részletekben teszik meg, esetleg úgy, hogy a folytatást mindig a megtakarításokból fedezik. Pályázati forrást is igyekeznek keresni. Ám arról, hogy mindez pontosan hogyan fog történni, a képviselő-testület fog végül dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában