Célt ért a paktum

2023.03.23. 17:30

Sikerült javítani a foglalkoztatási helyzeten a vármegye északi részén

Összesen 16 települést érintett vármegyénk északi részén az a projekt, amelynek célja foglalkoztatás bővítése volt. A program keretében 560 millió forintot fordítottak közvetlenül az álláskeresők támogatására és 625 főt sikerült bevonni a programba.

M. A.

– 2010-ben még szinte elérhetetlen célnak tűnt az 1 millió új munkahely megteremtése Magyarországon, de a kitartó munka meghozta az eredményét: már 4,7 millió foglalkoztatott van az országban. A kormányzat a mai kiszámíthatatlan, bizonytalan körülmények között is kiemelt feladatának tekinti a munkahelyek megvédését

 – hangsúlyozta Farkas Sándor miniszterhelyettes a projektzáró rendezvényen csütörtökön. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, az országnak további 500 ezer munkavállalóra van szüksége, ezért meg kell teremteni a lehetőségét, hogy minél több magyar munkavállaló kerülhessen be a munka világába.

A projekt a szentesi és csongrádi járást, valamint Mindszent várost, azaz 16 települést fogott össze, itt 2018-ban 1300 álláskereső volt. A program sikerét mutatja, hogy 2022 végére ezt a számot 22,5 százalékkal sikerült csökkenteni.

Mint Róth Márton, Csongrád-Csanád vármegye főispánja kiemelte, a programba bevont források hozzájárultak a térség munkaerőpiacának bővítéséhez, az álláskeresők munkaerőpiacra történő integrálásához és a vállalkozások versenyképességének megőrzéséhez.

– A legfrissebb KSH-adatok szerint a 15-64 éves korosztályban foglalkoztatottak száma a vármegyében 2022-ben 185 ezer fő lett, 23 ezer fővel több, mint 2010-ben. A munkanélküliségi ráta 2 százalék, ez az országos átlagnál is kedvezőbb 

– közölte a főispán.

Janovics Péter, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője megjegyezte, egy rendkívül eredményes projektet sikerült megvalósítani, mivel 2022 végére mind az álláskeresők, mind a közfoglalkoztatottak száma csökkent a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában