Kultúrműsorral készültek Ásotthalmon

2023.06.13. 17:15

Megünnepelték a felújított könyvtárat – Fotók

Kedden ünnepélyes keretek között átadták a felújított könyvtárat Ásotthalmon.

Munkatársunktól

Kedden megünnepelték Ásotthalmon a könyvtár felújítását. Fotó: Karnok Csaba

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert 4 millió forint támogatásból és további önkormányzati önerőből újult meg az ásotthalmi könyvtár. Az Ásotthalmi Petőfi Sándor Könyvtári Információs és Közösségi Hely elődje 1974 augusztusában nyílt meg a Béke utcai épületben. Jövőre ünnepli ötvenedik születésnapját. A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár kiegészítő berendezésekkel segítette az új, modern és barátságos könyvtári közösségi tér kialakítását. A szakmai eszközök fejlesztése mellett kifestettek, megújult a vizesblokk és a padló is. A felújítás végeztével és az eszközbeszerzés után ismét komoly feladat következett: a könyvtár 10 ezer kötetes állományát kellett visszaköltöztetni az új polcokra. Erről is beszámoltunk két héttel ezelőtt: kartondobozokból pakolták vissza a könyveket a polcokra a szegedi Somogyi-könyvtár szakemberei.

Kedden pedig, amikor minden a helyére került, ünnepélyes keret közt átadták a megújult intézményt az olvasóknak. Szalma Erika intézményvezető köszöntötte a vendégeket és azt mondta, szakmai pályafutásának fontos napja a mai. A köszöntő beszédek előtt a Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort: fuvoláztak és szavaltak, majd Nemes Levente gitárművész muzsikált. 

Régóta vártunk erre a napra. Először a koronavírus-járvány, majd a rezsiválság hátráltatta a munkát. Fontos szerepet tölt be a könyvtár egy település életében és ez a felújítás szépen mutatja a jövőképünket. Legyen sokszínű közösségi tér a könyvtár, ahol a mai naphoz hasonlóan máskor is helyet kap a zene, a koncertek, versek és fotókiállítások. Mindez nem jött volna létre, ha nincs szakmai összefogás és segítség 

– mondta Papp Renáta polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában