Péntektől olyan találmányokat is láthatunk, amiket máshol még sohasem

2023.06.21. 08:58

Vásárhelyre jönnek a feltalálók

Kovács Erika

Az IDEA kiállítások ötletgazdája és fő szervezője a hódmezővásárhelyi Nagy Zoltán. Fotó: Kovács Erika

Pénteken nyitja kapuját Hódmezővásárhelyen az IDEA 2023 Ötlet – Újdonság – Találmány nemzetközi kiállítás és vásár, amelynek ezúttal a Nyugdíjas Lakópark ad otthont.

A kiállítás főszervezője a hódmezővásárhelyi Nagy Zoltán, az Ötlet Club 13 Egyesület elnöke, aki a feltalálóknak, újításoknak szenteli az életét. 1999-tól rendszeresen szervez itthon és külföldön is IDEA kiállításokat, ahol feltalálók mutatkozhatnak be. Lapunk ezért őt választotta áprilisban az egyik Aranyembörnek.

A vásárhelyi IDEÁ-ra csaknem 100 felnőtt kiállító jelentkezett, az ifjúsági kiállítók között pedig két korosztályban több mint 20 fiatal nevezett. A hazaiak mellett Brazíliából, Horvátországból, Kamerunból, Libanonból, Malajziából, Montenegróból, Romániából, Szerbiából, Szíriából és Thaiföldről is érkeznek a rendezvényre.

A kiállítást június 23-án, pénteken 10 órakor nyitják meg, ekkor kezdődik a találmányok zsűrizése is. 11 órakor Gilvázi István (Szerbia, Óbecse) tart előadást Nikola Tesla és a szabadenergia témakörben, illetve a hidropóniás növénytermesztésről. Június 24-én, szombaton 10 órától „Magyar feltalálók találmányai” címmel ifjúsági versenyt szerveznek, amire a helyszínen lehet nevezni. Június 25-én, vasárnap 13 órakor lesz az eredményhirdetés.

Pénteken és szombaton 10-től 17 óráig lehet megtekinteni a kiállítást, vasárnap pedig a 13 órai eredményhirdetésig lesznek nyitva, a belépés ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában