Március helyett júliusban kezdték a munkát, a polgármester szerint a kivitelező hibájából

2023.07.24. 22:00

Megújult a Nap és a Futó utca burkolata Vásárhelyen

Két utca is új aszfaltburkolatot kapott Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban. A Nap utca és a Futó Mihály utca lakói is örülhetnek a simává vált útburkolatnak. Még négy utcát újít fel most az önkormányzat, de jelentős késéssel, mert a hat utcában május végére kellett volna, hogy elkészüljön a munka.

Kovács Erika

A Futó Mihály utcában már csak a padkát kellett elegyengetni. Fotó: Kovács Erika

Ottjártunkkor a két utcában már az utómunkálatok zajlottak, a padkát egyengették. Az útfelújításokról legutóbb az MZP Őszintén vasárnap esti műsorában beszélt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

Már most, a napokban elkészült Kertvárosban a Futó Mihály és a Nap utcák aszfaltozása, következik az Erdélyi utca, az Almási, a Kistópart és a Búza utca. Hamarosan ezek az utcák is megújulnak. Azon vagyunk, hogy még az idén ne csak a Tóth malom utcai, szennyvíztelep melletti út épüljön meg, hanem az Új-Kishomokon lévő, az ottani forgalom jelentős részét levezető Bordás utca is. Egy éven belül meg kívánjuk újítani az Oldalkosár utcán, a Cseresnyés kollégiummal szembeni parkolót is

 – jelentette be Márki-Zay Péter. 
A videóban azt is mondta, Vásárhely szabadon fejlődik, ami szerinte óriási ellentétben áll az ország nyomorával.

Arról sem a mostani, vasárnapi videóban, sem a pár nappal azelőtti, helyszíni élő bejelentkezésében nem beszélt Márki-Zay Péter, hogy a hat utca aszfaltozásának már májusra el kellett volna készülnie. Pedig ezt ugyancsak ő jelentette be 5 hónappal ezelőtt egy februári MZP Őszintén című videóban, ahol kiderült, a már említett, összesen mintegy 2 kilométer hosszúságú hat utca felújítása nettó 49 millió forintba kerül. Akkor azt mondta, a munkálatokat márciusban kezdi a közbeszerzéssel kiválasztott kivitelező, és májusban végeznek. Ehhez képest az első két utcát július végén aszfaltozták le. Megkérdeztük miért?

A vállalkozó hibázott. Ennek megfelelően kötbért számolunk fel neki. Így nem fogunk 50 milliót kifizetni, a végösszeg 40 millió körülire csökken. Ha már nem teljesített időben, nekünk spórolt ezzel

 – mondta Márki-Zay Péter polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában