Ismét megtelt vendégekkel a ruzsaiak kedvenc helye

2023.07.06. 07:00

Újra nyitva a Fincsi terasz - Galéria

Munkatársunktól

Nagy a boldogság Ruzsán: újra nyitva a Fincsi terasz cukrászda és kávézó. Fotó: Török János

Újra várja vendégeit a ruzsai Fincsi terasz. Mint megírtuk, Ruzsán a település központjában a helyi társasági élet egyik állócsillaga a Fincsi terasz, ami egyszerre kávézó és cukrászda. Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlant korábban egy vállalkozó működtette tavaly augusztus elejéig, amikor is bezárt. A vállalkozó egy mondatban összefoglalva azt mondta, a megnövekedett villanyszámla miatt zárt be.

Hosszú ideig üresen állt az épület, de a közelmúltban egy másik helyi vállalkozó, Vadnai László gondolt egy merészet és úgy döntött, újranyitja a boltot.

Pozitívan állunk hozzá, így is vágtunk bele. Szerettek ide járni az emberek, bízom benne, hogy ezután is jönnek majd

 – mondta László.

Sokan még most is rácsodálkoznak, hogy újra nyitva a népszerű kávézó-süteményező. A hét elején ottjártunkkor az összes asztal megtelt a teraszon. Az egyiknél egy Ruzsa külterületén élő német házaspár fogyasztotta a süteményt és kavargatja a kávét. Nagyon szerettük volna őket megkérdezni, mit szólnak, hogy újra nyitva a Fincsi, de a köztünk tátongó, áthidalhatatlan kommunikációs szakadék miatt erre végül nem került sor. A másik asztalnál az ötéves Veronika nagymamájával fagylaltot evett. Megkérdeztük, melyik a kedvence, de azt mondta, már nem tudja, hogy hívják.

Milyen íze van?

 – próbáltuk rávezetni, mire azt válaszolta: hát finom. A ruzsaiak egyöntetűen örülnek, hogy végre ismét van egy olyan vendéglátóhely a faluban, a kocsma mellett, ahová le lehet ülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában