Helyi gazdaság

2023.08.24. 17:30

Megnéztük, kiknek köszönhető a lakóparki belépési díj 100 százalékos emelése

Egy éve Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is megszavazta, hogy 100 százalékkal emeljék fel a nyugdíjas lakópark egyszeri, belépési díját. A múlt héten ebből a magas összegből adtak volna 2 jelentkezőnek 20 százalékos kedvezményt, de nem jött össze a szükséges voks.

Kovács Erika

A polgármester 1 éve biztos volt benne, hogy a sorbanállók a kétszeres díjat is kifizetik, de a beköltözni szándékozók visszakoztak. Archív fotó: Kovács Erika

Egy zaklatott videóban a polgármester azt mondta, emberi aljasság, hogy voltak képviselők, akik nem igennel szavaztak, vagy ott sem voltak.

A polgármester szerint a fideszesek, valamint Kis Andrea és Krupiczer Ferenc, akik korábban az ő csapatába tartoztak, szándékosan akadályozzák a lakópark sikeres működését. 

Az árulók és a város ellenségei azon dolgoznak, hogy a két asszonynak ne legyen jó

 – fogalmazott a polgármester.

Mint a közgyűlésen elhangzott, korábban még 40 idős ember állt sorba azért, hogy beköltözhessen a nyugdíjas lakóparkba, a brutális, 100 százalékos emelés után viszont mindenki letett a szándékáról, hiába telefonált végig mindenkit a lakópark vezetője.

Visszanéztük a tavaly szeptemberi közgyűlést, amikor a 100 százalékos egyszeri díjemelés megtörtént. Az ominózus ülésen Márki-Zay Péter azt mondta:

Aki ide beköltözik, mintha egy lakást vásárolna, ahhoz kell hasonlítani. Egy harmincegy-néhány négyzetméteres lakás egyszeri beköltözési díja 3 millió forint volt, nyilvánvaló, hogy ez rendkívül alacsonynak számít

 – mondta a polgármester. Ezek a lakások egyébként nem örökölhetők, visszaszállnak a városra.

Nagyon sokan állnak sorba, az eddigi alacsony árakon rendkívül sokan jelentkeztek. Biztos vagyok benne, hogy a többség a kétszeresére emelt díjjal még mindig jutányosan költözhet be

 – mondta a polgármester 2022 szeptemberében és hozzátette, a lakópark nem szociális intézmény, hanem üzleti egység, ahol korábban rendes haszon is volt.

A tavaly szeptemberi közgyűlésen a 100 százalékos egyszeri belépési díj- és 50 százalékos bérleti- és szolgáltatási díjemelést Márki-Zay Péter polgármester, Berényi Károly és Gyöngyösi Ferenc alpolgármesterek, Mester János, Fejes Péter, Lőkösné Nagy Sarolta, Gyutay Katalin és Ottlokán Mihály képviselők szavazták meg. Bálint Gabriella és Krupiczer Ferenc tartózkodtak, Galambos Kornélné és Horváth Zoltán pedig nemmel szavaztak. Benkő Zsolt, Cseri Tamás és Kis Andrea nem voltak jelen a szavazáskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában