Csongrád-Csanád vármegye

2023.09.28. 14:36

Építik a zajvédőfalakat a Szeged-Röszke vasútvonalon

Suki Zoltán

Javában dolgoznak azon, hogy elinduljon a személyforgalom. Fotó: Karnok Csaba

Folyamatosan halad a Szeged-Rendező és Röszke országhatár közötti vasútvonal átépítése. Most elkezdődtek a zajvédőfalak alapozási, betonozási munkálatai is 

– tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Azt írták, hogy a jóváhagyott környezetvédelmi engedélynek és az akusztikai vizsgálatoknak megfelelően építi ki a zajvédőfalakat, összesen 1408 méter hosszan Szeged térségében. Három helyszínen a Bazsalikom utca vonalától a Gárdonyi Géza utcáig 765 méter, a Gárdonyi Géza utca után Szeged Szentmihály új vasúti megállóhelytől az Új élet utcáig 551 méter és az Új Élet utcai útátjáró után 92 méter hosszban épül zajvédőfal.

Hozzátették: gőzerővel zajlik az előkészítése annak, hogy október közepén újraindulhasson a vasúti személyforgalom Szeged és Szabadka között.

Közben a közelmúltban megtoldotta több mint 5 milliárd forinttal a magyar állam a Szeged–Szabadka vasútvonalra szánt pénzt. A Magyar Közlönyben az jelent meg, hogy az 5,4 milliárd forintot azért kapja a MÁV, mert a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt ezen a vonalon kell járni a tehervonatoknak. A Szeged és Szabadka közötti vasútvonal felújítását 2021-ben kezdték el. A pályaépítéssel már korábban végeztek, a tehervonatok járnak is a két ország között. A vasútvonalon viszont még ki kell építeni egyebek mellett a biztosítóberendezéseket, mert a személyforgalom csak azután indulhat el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában