Székkutas

2023.10.18. 11:44

150 milliót nyert Székkutas a belvízelvezető program folytatására

Kovács Erika

Az önkormányzat 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP Plusz „Élhető települések” Programban, a forrás jóvoltából 1365 méter árkot burkolhatnak le.

A projekt célja, hogy megfelelő csapadékvíz-elvezető rendszert alakítsanak ki a rendkívüli helyzetek, így például a belvízkárok megelőzése érdekében. Csongrád-Csanád vármegye településeinek belvíz-veszélyeztetettségi mutatója alapján Székkutas, a 9,52-es értékével közepesen veszélyeztetett településnek számít.

A projekttel a belterületi vízrendezés I. ütemében elkészült, Németh László utca mögötti, a települést keleti és északi irányban elkerülő földmedrű, nyílt szelvényű árokszakaszt burkolják le. A fejlesztésre azért van szükség, mert ezeknek a földmedrű csatornáknak a vízszállító-kapacitása az elmúlt években jelentősen csökkent a bemosódások, az erózió és növényzet megtelepedése miatt. A mostani pályázatban összesen 1365 méternyi medret burkolnak le.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában