Szegedi hírek

2024.04.25. 10:58

Káosz a Petőfi Sándor sugárúton - Videó

Suki Zoltán

Dolgoznak a villamossíneken, nagy a balesetveszély. Fotó: DM

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a 4-es villamos vágányának felújításán a Petőfi Sándor sugárúton is. Most értek a Vitéz utca kereszteződéséhez, ahol folyamatosan kaotikus a helyzet. A szakemberek ugyan tettek ki táblákat, hogy dolgoznak, de ennek ellenére mindenki úgy jut át a kereszteződésen, ahogy éppen tud. A balesetveszély nemhogy mindennapos, hanem szinte minden perces.

Korábban megírtuk, és már biztos szinte minden szegedi észrevette, hogy cserélik a síneket a 4-es villamos egy szakaszán, ami miatt majdnem két hónapig helyettesítő buszok járnak a vonalon. Annak, aki rendszeresen használja a 4-es villamost, ez ugyan jelent egy kis bosszúságot, de ha igaz, amit a városi közlekedési cég ígér, akkor mindenki jól jár, mert májusra megszűnik a hullámvasút a konzervatórium, illetve a Szivárvány kitérő között. A sínek itt már olyan katasztrofális állapotban vannak, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni, de gyakorlatilag már kis sebességnél sem lehetett állva maradni a villamosokon, annyira imbolyogtak.

Egyébként 600 méteren újítják fel a pályát a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között, és másik 300 méteren a Szabadkai úti és a szalámigyári megálló között. Nemcsak a síneket cserélik ki, hanem a vasbeton aljat és a kapubejárókat is felújítják. 2018 óta már több mint százmillió forintot költöttek a villamospályára, de azok is csak szakaszos felújítások voltak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában