Időjárás

2022.12.29. 08:48

Marad a kora tavaszi idő

Delmagyar.hu

Marad a kora tavaszi idő. Fotó: Karnok Csaba

Ahogy tegnap megírtuk, kora tavaszias időjárással köszöntjük az új évet - január elsejéig kitarthat majd a felmelegedés. A mai nap időjárása is ezt igazolja, reggelre főleg északon és a Duna-Tisza-közén képződött köd, mely csak lassan oszlik fel. Felhőkre, párásságra számíthatunk, napközben 10 fokig emelkedik a hőmérséklet, és éjjel sem fog fagyni a Köpönyeg előrejelzése alapján. Pénteken már 12 fokot ígérnek nappalra és 7 fokot éjszakára: erősen felhős, több helyen tartósan ködös idő várható. Főleg délen és keleten eső, szitálás szórványosan előfordulhat majd.

Orvosmeteorológiai szempontból folytatódik a frontmentes, téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, annál inkább a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában