Most kitüntetést kaptak

2020.04.22. 16:20

A halál torkából mentették meg a pusztamérgesi nőt a polgárőrök

Kitüntetést kapott az a két polgárőr, akik egy középkorú nő életét mentette meg Pusztamérgesen.

delmagyar.hu

Fotó: csmpszsz.hu

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a szervezet központi irodájában fogadta azt a két életmentőt, akik március 30-án egy középkorú hölgy életét mentették meg. Az OPSZ elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének nevében köszönetét és elismerését fejezte ki a polgárőrök teljesítménye iránt.

Fotó: csmpszsz.hu

Az esetről áprilisban lapunk is beszámolt. Egy középkorú hölgy Pusztamérgesen, öngyilkosságot akart elkövetni és életveszélyesen megsebesítette magát. Jakus István a helyi egyesület elnöke és Papp Antal polgárőr közösen teljesítettek szolgálatot, amikor telefonon értesítést kaptak, hogy a középkorú hölgy eltűnt. A polgárőrök rövid keresés után életveszélyes, vérző állapotban találták meg a település temetőjében, akik a mentő és a rendőrség kiérkezéséig ellátták a vérző asszonyt, a mentődiszpécser telefonos tanácsai alapján.

A hölgy az eset óta sokkal jobban van, a kórházból is hazaengedték. A polgárőrök elmondták, hogy telefonon beszéltek a sérülttel, aki megköszönte, hogy megmentették az életét. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a honlapjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában