Az ajándékba kapott házat korábban felgyújtotta

2020.04.16. 10:03

Életveszélyesen fenyegette édesanyját a makói férfi

Házat vett a fiának az asszony, a fia felgyújtotta a házat, majd anyjához költözött.

delmagyar.hu

Fotó: Wikipédia

A megalapozott gyanú szerint a férfi mintegy négy éve élt együtt édesanyjával a sértett tulajdonát képező házban. Ennek oka az volt, hogy a férfi az édesanyjától ajándékba kapott korábbi ingatlanát felgyújtotta és megrongálta, ennek ellenére őt később a sértett befogadta. Kapcsolatuk a közös háztartásban töltött évek alatt megromlott, mivel a gyanúsított rendszeresen nagymértékben fogyasztott alkoholt és emiatt többször szóváltás is alakult ki közöttük.

A nő fia a 2020. április 12. és április 14. napja közötti időszakban a közös háztartásukban édesanyját több alkalommal szóban megfenyegette azzal, hogy megöli, idegileg tönkreteszi, komoly félelmet keltve ezzel a sértettben. Mindezeken túlmenően a fenyegetések nyomatékosítására a gyanúsított a sértett tulajdonát képező házban több berendezési tárgyat össze is tört. A sértett a fenyegetések után kihívta a rendőrséget 2020. április 14. napján délben, akik meg is jelentek a gyanúsított elszámoltatása végett. A sértett ekkor azonban még azt jelentette ki a rendőröknek, hogy nem kíván joghatályos magánindítványt előterjeszteni a fia ellen, mivel az önként távozott az ingatlanból. Röviddel mindezeket követően azonban a sértett ismételten felkereste az édesanyját és a további bántalmazások, valamint fenyegetések elkerülése végett a sértett újból kihívta a rendőröket, aki ekkor már előterjesztette magánindítványát fia felelősségre vonása iránt a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.

A folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban figyelemmel annak veszélyére, hogy a kényszerintézkedés elrendelése hiányában a gyanúsított a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, vagy azt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, az ügyészség indítványt tett négy hónapi időtartamra a sértettől, valamint annak lakóhelyétől való távoltartás és a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépés megtiltásának elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Makói Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában