Veszélyhelyzet ideje alatt is árulta a kábítószert

2020.04.22. 08:57

Kábítószerkereskedőt tartóztattak le

A Csongrád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a szegedi férfinak, aki 2018. júliusától kezdődően egy bűnszervezet tagjaként terítette Szegeden és Hódmezővásárhelyen a kábítószert.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint 2018. júliusában egy jelenleg már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével egy bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezőváráshelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuanát. A szervezetnek, annak a második szintjén tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek feladata volt a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása a közvetlen fogyasztókat felhajtó személyeknek. Ennek érdekében a gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, elosztását és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását. A gyanúsított a bűnszervezet részbeni felszámolást követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen 2020. április 20.-i őrizetbe vételéig – közölte Kopasz Zsolt, főügyész.

A bűnszervezetben elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában