Kék hírek

2020.06.05. 09:31

Lopni jött az országba a bolgár nő

Zsebtolvajlásból szedett össze több mint 350 ezer forintot. Ami ezután történt, az már szinte hihetetlen.

Munkatársunktól

A vádlott azért utazott Magyarországra, hogy lopási cselekményeket kövessen el. A fiatal nő kihasználta, hogy az üzletközpont különböző ruházati üzleteiben a sértettek nézelődtek, így értékeikre kevésbé figyeltek. A sértettekhez közelebb lopódzva a vádlott négy vevő táskájából sikerrel kilopta a tárcát, míg két vásárló esetében csak megpróbálta azt. Az eltulajdonított pénztárcákban a pénzen kívül több személyes okmány, hivatalos irat, valamint bankkártya is volt.

A vádlott az egyik bankkártyáról az áruházban elhelyezett bankautomatából készpénzt is megpróbált felvenni, az azonban nem sikerült, mivel a PIN-kódot nem ismerte. – tudtuk meg a Csongrád- Csanád Megyei Főügyészségtől.

Az eltulajdonított készpénz összértéke meghaladja a 350.000-ot, mely nagy részben megtérült azáltal, hogy a nyomozás során a vádlott a sértettek részére önként kártérítést fizetett. A járási ügyészség a vádlottat több rendbeli, minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában