Kék hírek

2020.08.17. 09:55

Nem jó ötlet kábítószert csempészni, buszon sem

Összesen négy bőrönd drogot akartak Bukarestig szállítani, Magyarországon keresztül.

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két román férfival szemben, akik tavaly novemberben egy Szerbiából Budapestig közlekedő nemzetközi buszjáraton csempésztek kábítószert Magyarországra. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a két férfi ismeretlen megbízótól két-két bőröndben vett át marihuánát Szerbiában, melyet busszal, Budapesten át Bukarestig kellett volna szállítaniuk. A röszkei határátkelőhelyen 2019. november 21. napján éjjel 2 órakor, a Magyarországra belépésre jelentkező busz ellenőrzése során a határőrök a kábítószert tartalmazó bőröndöket megtalálták

és a bennük lévő, 17 csomagban elhelyezett marihuánát lefoglalták.

Az összesen 41 kilogrammnyi marihuána tiszta hatóanyag-tartalma meghaladja a 3.000 grammot, mely közel háromszorosa a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A főügyészség a vádlottakkal szemben társtettességben, különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában