Azt hihetnénk, ennyien bele sem férnek egy autóba

2020.10.28. 06:59

Illegális migránsokkal telezsúfolt kocsit és egy embercsempészt fogtak a Makai úton

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megerősítő járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve 2020. október 27-én néhány perccel 21 óra előtt Szőregen, a Makai úton állítottak meg egy osztrák honosságú, családi egyterűt. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül még tíz, magát bangladesi állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. – írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. – írja a rendőrség a weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában