Kék hírek

2020.10.26. 08:49

Otthonában rabolták ki a kerekesszékes beteget

A sértett nem tudott védekezni.

delmagyar.hu

Fotó: maps.google.com

Fotó: maps.google.com

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik idén májusban használták ki a sértett védekezésre képtelen helyzetét.

A vádirat szerint a vádlottak 2020. május 17. napján mentek be a sértett hódmezővásárhelyi házának nyitott bejárati ajtaján keresztül. A házban a vádlottak kihasználva azt, hogy a sértett többszervi betegsége miatt csak kerekes székkel tud helyet változtatni, eltulajdonították a tőle alig egy méterre levő asztalon kint felejtett, borítékban levő 80.00. forintját. Ezt követően a vádlottak a helyszínről távoztak.

A vádlottak magatartásának elhárítására a sértett egészségi állapotánál fogva képtelen volt. A nyomozás során a hódmezővásárhelyi rendőröknek sikerült az ellopott pénzt megtalálniuk és lefoglalniuk. A járási ügyészség a vádlottakat minősített kifosztás bűntettével vádolja. A különös, többszörös visszaeső vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni. – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában