Tűzvédelmi kisokos

2020.11.02. 12:52

Tegye próbára a tudását

Tűzvédelmi ismeretek tesztelése és gyarapítása játékos formában – ez a célja az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kidolgozott tűzvédelmi teszteknek. Itt az ötödik rész.

delmagyar.hu

20200416 Szeged Lángolt a nádas a Bajai út mellett a Maty-érivel szemben. A rendőrök egy sávra terelték a forgalmat, biztosítva a tűzoltók munkáját. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ötödik interaktív tudáspróbája. A bizottság az általános tűzmegelőzéssel és balesetmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseken túl ezúttal az ifjúsági versenyekkel kapcsolatos ismereteket helyezte fókuszba.

Az online teszt kérdései elsőre egyszerűnek tűnnek, azok megválaszolásához mégis szükséges némi háttérismeret. A kérdések a katasztrófavédelem több szakterületét is érintik, egyebek mellett az is kiderül belőle, ki lehet ma Magyarországon tűzoltó. A teszt megoldása kapcsolódó videókat, ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, amelyek abban segítenek, hogy az olvasó kellően elmélyíthesse meglévő ismereteit. Az eddigi visszajelzések alapján az online tesztek népszerűek a honlap látogatói körében, év végéig még egy alkalommal jelentkezik hasonló tudáspróbával a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában