A per során még az ügyészt is megfenyegették

2020.12.11. 13:16

Ilyen büntetést kapott a makói drogkereskedő házaspár

Le kell töltenie az első fokon kiszabott hat év börtön, illetve fegyházbüntetést annak a makói házaspárnak, akik éveken át szintetikus kábítószerekkel látták el a környékbelieket. A Szegedi Ítélőtábla szerint bűnszövetségben árulták a drogokat.

Suki Zoltán

Szeged – 2020.12.11. Makói herbál (drog) ítélet az ítélőtáblán. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Hat év börtön, illetve fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a makói házaspárt, akik szintetikus drogokat, biofüvet, vagyis herbált árultak a Pozsonyi utcai házukban. A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletében bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A férfinak börtönben, feleségének fegyházban kell letöltenie büntetését.

A Szegedi Ítélőtábla tanácsa szerint a házaspár hiába állított azt, hogy füstölőket forgalmaznak, tisztában voltak azzal, hogy kábítószert árulnak.

Azt is tudták, hogy az anyagot azért vásárolják tőlük a vevők, hogy elbóduljanak. Ráadásul meg sem fordult a fejükben, hogy bevizsgáltassák az interneten beszerzett anyagot. Az ítélet indoklásában az is elhangzott, hogy a bűnszövetség éveken át olajozottan működött, a beszerzésen át egészen a vevőkör kialakításáig.

Az ügy még 2015-ben robbant ki, amikor egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy egy makói család a közösségi oldalon árulja a bódító szereket, amiből a lánya is vett. Kiderült, hogy a család 2010-től 2015 márciusáig árulta a magánházában a kábító hatású növényi termékeket, kizacskózva, füstölőként, „herbálként”. Egy-egy csomag ára 500-tól 2000 forintig változott. Aki épp otthon volt, az szolgálta ki a vevőket.

A perben több fogyasztót is meghallgatott a bíróság, akadt olyan rendszeres vásárló, aki erős függőség kialakulásáról számolt be, többeknél – állításuk szerint – memóriazavar alakult ki.

A Szegedi Ítélőtábla pénteki döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét. A nő és férje most a behívóját várja arról, hogy mikor kell megkezdeniük a büntetés letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában